AKOM'dan vatandaşlara orman yangını uyarısı!

AKOM'dan vatandaşlara orman yangını uyarısı!
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, son günlerde devam eden sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle orman yangını konusunda vatandaşları uyarıyor.

İBB'ye bağlı hava tahmin merkezi AKOM'dan sıcak ve rüzgarın son günlerde artış göstermesi ile birlikte orman yangınlarına yönelik uyardı. Yapılan uyarılar nedeniyle İstanbul başta olmak üzere tüm yurt genelinin orman yangını riskinin yüksek olduğunun altı çizildi.


Bu saatlere dikkat!

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, hafta boyunca bölgemizde etkili olması beklenen sistem nedeni ile İstanbul’da çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olması, sıcaklıkların nem İle birlikte 28 derecenin üzerinde değerlere yükselmesi bekleniyor.

usaktaki-orman-yangini-ko-901-2-41.webp

Orman yangını riski yükseldi!

AKOM ayrıca, sıcak ve rüzgârlı hava nedeniyle orman yangını çıkma olasılığının, başta İstanbul olmak üzere, yurt genelinde riskli seviyelerde seyrettiğini açıkladı.

İstanbullulara da güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında, zararlı etkilerden korunmak adına kapalı alanlarda kalınması tavsiyesinde bulunuldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.