AK Partili Birinci, 'uygunsuz kıyafet' skandalında okul müdürünü suçlu buldu: 'Çok büyük yanlış yapıldı, görevden alınmalı'

AK Partili Birinci, 'uygunsuz kıyafet' skandalında okul müdürünü suçlu buldu: 'Çok büyük yanlış yapıldı, görevden alınmalı'
AK Partili Birinci, bir lisedeki mezuniyet töreninde bazı kız öğrencilerin kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle alana alınmamasını yorumladı.

Kocaeli'nde bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrencilerin, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle okula alınmamasının ardından inceleme başlatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili açıklamasında elbise giyen öğrencilerin okula alınamamasını 'basit bir olay' olarak nitelendirirken okul müdürünü savunarak mantıklı bir başlangıç yaptığını söylemişti.

Kız öğrencilerin, kıyafet yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle okula kabul edilmemesini listede olmayan kişilerin 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışmayla başka bir boyuta evrildiğini iddia eden Tekin, olayın kısa zamanda çözüldüğünü söyleyerek 'uygunsuz kıyafet' skandalını görmezden gelmişti.

AK Partili Birinci: Hadisenin bir kıyafet tartışmasına sebebiyet vermesi üzücüdür

AK Partili Mücahit Birinci de konuya dair sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Okul idaresi ve valilik tarafından çok büyük yanlış yapıldığını ifade eden Birinci, yaşanan olayda okul müdürünün görevden alınması gerektiğini söyledi.

"İsteyen istediği gibi giyinir" diyen Birinci, 28 Şubat dönemini hatırlatarak "Hiçbir hanımefendiyi örtüsü veya açıklığı üzerinden değerlendirmeyiz. Ayrıca, balo kıyafetinin nasıl olacağına, şahsın nasıl giyineceğine, bu öğrenci kardeşlerimizin annesi babası karar verebilir. İdare, özel bir alanda, kişilerin nasıl giyineceği kararını verememelidir, veremez" dedi ve şunları söyledi:

"Balo konusunda okul idaresi ve valilik tarafından çok büyük yanlış yapıldığı kanaatindeyim.

Ak Partimiz özgürlüklerin ete kemiğe büründüğü yerdir. Olayın içeriğine bakacak olursak, öncelikle, zaten öğrenci kardeşlerimizin kıyafetinde bir sorun yok; kaldı ki, bu sorunu saptayacak bir makam da yok, zira balo salonu kamuya ait bir alan değil. İsteyen istediği gibi giyinir.

Bizler, özgürlükler noktasında, başörtüsü ile üniversiteye alınmayan kardeşlerimiz için, 28 Şubat döneminde en ciddi muhalefeti yapan bireyleriz. Hiçbir hanımefendiyi örtüsü veya açıklığı üzerinden değerlendirmeyiz.

Ayrıca, balo kıyafetinin nasıl olacağına, şahsın nasıl giyineceğine, bu öğrenci kardeşlerimizin annesi babası karar verebilir. İdare, özel bir alanda, kişilerin nasıl giyineceği kararını verememelidir, veremez. Kaldı ki, görüntülerden izlediğimiz kadarıyla kıyafetler, baloya uygun kıyafetlerdir.
Bunun yanı sıra, ters bir durum oluştuğunda, olayı bu hale getirmeden, kişi bazında tatlı ve gerekçeli ikazlarla bu durum idare edilebilirdi. Hadisenin bir kıyafet tartışmasına sebebiyet vermesi üzücüdür.

Fakat, hadise maalesef idare edilememiştir.

Hiç lafı uzatmaya gerek yok, okul müdürünün ve bu işgüzarlığın içinde kim varsa hepsinin görevden alınması, öğrenci kardeşlerimin ailelerinden de, yetkili makamlarca özür dilenmesi gerekmektedir, gerisi lafı güzaftır."

Ne olmuştu?

Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde dün öğrenciler için okul yönetimi tarafından, bahçede mezuniyet töreni düzenlendi.

Tören öncesi, okulun oluşturduğu "Mezuniyet Komisyonu" tarafından velilere, "Veli izin onay formu" gönderildi. Formda, "Milli Manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmenliğindeki temel sınırlandırmalara (Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon koluz gömlek ve tişört giyemez. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz) ifadeleri yer alırken, velilerin imzalaması istendi.

Akşam saatlerinde düzenlenen mezuniyet töreni öncesi bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. Öğrencilere kapı kapatılırken, bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ve okul yönetimi arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekibi sevk edildi.

Bir veli, "Öğrenciler açık olduğu için maalesef içeriye alınmıyor" derken, başka bir veli ise "Benim çocuklarım eşitlik haklarını sonuna kadar kullanabilirler. Ama bir İmam Hatip Okulu ise kılık kıyafet yönetmenliğinde, başörtü değil de açık vesaire ise tabii ki bu şekilde giremezler. Ama normal bir okulda, Fen Lisesi'nde, Anadolu Lisesi'nde çocuklar çok abartıya kaçmayacak şekilde istediklerini giyebilirler. Bu çocukların anne- babası yanındayken, bu şekilde bekletmek ne kadar doğru" dedi. Bir öğrenci ise giydiği kıyafeti göstererek "Bu elbisemden dolayı beni almadılar" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.