AK Partili Bayram: 'Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı’nın kurulması elzemdir'

AK Partili Bayram: 'Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı’nın kurulması elzemdir'
AK Partili Serkan Bayram, engelliler için mevzuatta düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda hedeflerini aktaran Bayram, Engelliler Bakanlığı kurulmasını istediğini ve engelli vatandaşların kaymakam olmaları için önünü açacaklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Engelliler Bakanlığı kurulmasını istediğini belirterek "Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı’ oluşturarak dünyada ilk ve örnek olacağız" dedi.

Engelli vatandaşların kaymakam olmaları için önünü açacaklarını ifade eden Bayram, engellilerin eğitimde ve iş hayatında kendilerine yer bulabilmeleri için destek sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Devlete yük olmadan yurt dışı fonlarıyla engelli rehabilatasyon ve yaşlı yaşam merkezleri kurmayı hedeflediğini aktaran Bayram "Bu kapsamda Tayvan hükümetinden 5 milyon dolar alıp Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle birlikte Buğday Tanesi Ortez-Protez merkezi açtık. Burada deprem sebebiyle 12 bin kişinin ortez-protez ihtiyacı karşılandı. Yine Gazze'den gelen, savaşta elini ayağını kaybeden kardeşlerimizin, ortez-protezini yaparak özgürlüklerine kavuşturuyoruz. Birleşmiş Milletler bünyesinde Türkiye'de engelli temsilciliği kurulması önerisinde bulunduk. Çin, Yunanistan, Meksika birçok ülke bu teklifimize sıcak bakıyor" dedi.

HAYATI FİLME KONU OLMUŞTU

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesi "Buğday Tanesi" filmine konu olmuştu.

Volkan Kapkın tarafından kaleme alınmış, Doğan Ümit Karaca yönetmenliğinde çevrilmiş 2022 yapımı Türk filmi olan Buğday Tanesi'nin galası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılmıştı.

Film TBMM Konferans Salonu'nda, İngiltere parlamentosunun Westminster Salonu’nda özel gösterimlerde gösterilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.