AK Parti'de İBB başkanlığı için en uygun aday kim? İki isim öne çıktı

AK Parti'de İBB başkanlığı için en uygun aday kim? İki isim öne çıktı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz AK Parti'nin İBB başkanlığı adaylığı için yapılan bir araştırmayı ortaya koydu.

Yaklaşan yerel seçimler için CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylerken AK Parti'de de birçok isim aday olarak konuşuluyor.

AK Parti'de İstanbul aday adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adlarının sıklıkla geçtiği belirtilmişti. Fakat en çok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan söz edildiği aktarılmıştı.

Koca ise adaylığın asla gündeminde yer almadığını belirterek bakanlığa, sağlığa ve kendi işine odaklı olduğunu söylemişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz yakın zamanda yapılan bir araştırmayı köşesine taşıdı.

Saymaz'ın aktardığına göre “İstanbul'da AK Partili siyasetçilerin imajı” soruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın seçmendeki imajı yüzde 52.8'i, AK Partililerdeki imajı ise yüzde 78.3 görünüyor. İkinci sırada eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geliyor.

Kurum'un imajı seçmende yüzde 42.2'yi, AK Partililerde ise yüzde 74.1'i buluyor. Üçüncü sırada eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dördüncü sırada Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu geliyor.

İBB Başkanlığına en uygun adayın kim olduğu da soruldu.

Seçmenin yüzde 19.3'ü, AK Partililerin yüzde 38.7'si Kurum'u gösterdi. Seçmenin yüzde 14'ü, AK Partililerin yüzde 17.8'i ise Koca'yı işaret etti. Üçüncü sırada Göksu, dördüncü sırada Soylu var.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.