Abdurrahman Dilipak ’15 Temmuz’ iddiasını sürdürdü: 'Darbeyi haber veren kişiyle konuştum'

Abdurrahman Dilipak ’15 Temmuz’ iddiasını sürdürdü: 'Darbeyi haber veren kişiyle konuştum'
"Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntıları ile biliyordu" diyen Abdurrahman Dilipak konuyla ilgili yeni iddialarda daha bulundu.

Eski Yeniakit yazarı Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine yönelik çarpıcı açıklamalara imza atmıştı. AK Parti'nin darbe girişimini 4 ay önceden bütün ayrıntıları ile bildiğini iddia eden Dilipak, AK Partililerin darbeden habersizmiş de darbeyi halkın yardımıyla bastırmış gibi davrandıklarını ileri sürmüştü.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Dilipak'ın iddialarına sert karşılık vermiş ve “Bu şahıs iddialarını kanıtlamazsa dünyanın en namert insanıdır” demişti. Dilipak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli’nin ismini vermeden yanıt vererek “Ben bildiklerimle ilgili, savcıların zaten bildiği konuları DEVLETİMİZİN savcılarına tekrar anlatabilirim. Ayrıca hakaretvari konuşanlara bugünkü yazımı okumalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Elips TV’deki ‘Arka Oda’ programında Muhammed Vefa’nın sorularını yanıtlayan Dilipak, AK Parti'nin darbe girişimini 4 ay önceden bildiği iddiasını sürdürdü. Yeni açıklamalarda bulunan Dilipak bu kez de 4 ay öncesinden darbeyi Beştepe'ye haber veren kişiyle konuştuğunu söyledi. “Gittim, sordum, araştırdım; doğruymuş" diyen Dilipak Devlet Denetleme Kurulu Başkanını arayıp darbeyle ilgili bilgi verdiğini anlattı.

Dilipak ifadelerinin devamında şunları kaydetti:

“Benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiğini biliyorum. Sadece bir cümle yazdım diye ortalığı ayağa kaldırmanın ne anlamı var, herkes kendine baksın. Bu memleketi biz sokakta bulmadık. Birilerinin siyasi hesaplaşmasına da kurban edecek değiliz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.