4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!
4 Ekim, bize sevgiyi, sadakati, karşılıksız dostluğu öğreten hayvanlarımızı koruma, onlara olan sorumluluğumuzu hatırlama ve onlara daha iyi bir yaşam sunma amacının pekiştirildiği 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kutlu olsun.

Dünya Hayvanları Koruma Günü, her yıl 4 Ekim'de kutlanmaktadır. Bu gün, hayvanların korunmasına ve refahına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

hayvanlari-koruma-gunu-uh3ryr.jpg

Dünya Hayvanları Koruma Günü tarihçesi

Dünya Hayvanları Koruma Günü, ilk kez 1931 yılında Floransa'da yapılan bir konferansta kutlanmaya başlanmıştır. 4 Ekim tarihi, aynı zamanda Azize Francis'in (hayvanların koruyucu azizi) anma günü ile de ilişkilidir.

hayvanlari-koruma-gunu.jpg

Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanların haklarının korunması ve refahlarının artırılması için bir fırsat sunmaktadır. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu günü kutlamak, toplumda hayvanlara olan duyarlılığı artırmak açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle Türkiye'de bulunan hayvanserlerin hayvan hakları ve bu hakların yasalaştırılması gündemde öne çıkan başlıklardandır. Hayvanlarımızı ve doğayı seviyoruz. Hayvanlar kendi yaşam alanlarını koruyamaz ama biz koruyabiliriz. Hayvan dostlarımız için kapımıza bir kap su koymayı unutmayalım.

istockphoto-679868086-612x612.jpg

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajları

-Tercih ve seçim şansı olmayan patili dostlarımıza yalnız bir gün değil her gün aynı özeni gösterelim, can dostlarımıza sahip çıkalım. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun.

-Karşılıksız sevgileriyle her anımızda yanımızda olan minik dostlarımıza hep sevgiyle yaklaşalım. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

-Hiçbir canlı şiddeti ve kötü muameleyi hak etmez. Hayvanlar bizim en yakın dostlarımızdır. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

lamb-istock-665494268-16x9-e1559777676675.jpg

rpqhhecjlkomb83qyvf-5q.webp

get-inspired-best-beginner-kit-bird-photography-1-d4a1eb6b13ec453d8df1791b90ae6425.jpeg

seahorse-8126538-1280.webp

kaplumbagavitrin.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Canan İspir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.