Yaşlı ve engelli maaş ödemelerinde müjdeli haber geldi! Tarihler öne çekildi, yeni tarih belli oldu

Yaşlı ve engelli maaş ödemelerinde müjdeli haber geldi! Tarihler öne çekildi, yeni tarih belli oldu
Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli maaş zamlarında. Zam açıklaması bekleyen vatandaşlara yaşlılık ve engelli maaş ödemelerinde müjdeli haber geldi. Ödeme tarihi öne çekildi, yeni tarih belli oldu. İşte detaylar

Türkiye’de yaklaşık 1,4 milyon yaşlı ve engelli vatandaş için Temmuz ayına ilişkin müjdeli haber geldi. Temmuz ayı için memur ve emekli maaş zamları beklenirken, yaşlı ve engelli maaş ödemelerinde tarih değişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamaya göre yaşlı ve engelli maaş ödemeleri öne çekildi.

Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklamaya göre yaşlı ve engelli maaş ödemeleri Kurban Bayramı öncesine çekildi. Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar, yapılacak olan erken ödemeler ile bayram öncesinde ihtiyaçlarını giderebilecek. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada ödemelere ilişkin detayları da paylaştı. İşte o detaylar…

2,7 MİLYAR TL ÖDEME YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında yaklaşık 1,4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşa ödemelerin yapıldığını dile getirdi. Bayram öncesinde ödeme alan yaşlı ve engelli vatandaşlara yapılan sosyal ödemelere ilişkin olarak Bakan Göktaş, toplamda yaklaşık 1,5 milyar lira yaşlığı aylığı ve 1,2 milyar lira da engelli aylığı ödemesi yapılarak, toplamda 2,7 milyarlık ödeme yapıldığını ifade etti.

YARDIM PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

Bakan Göktaş açıklamalarında ayrıca yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik yardım programlarının uygulandığını ifade etti ve açıklamasında, “Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek için düzenli ödemelerimizle destek sağlıyoruz” ifadelerini dile getirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise yaşlı ve engelli aylıklarının belirlenmesinde, memur maaş katsayısı hesaplamasının kullanıldığı ifade edildi.

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞ HESAPLAMASI

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına bir zam daha uygulanacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak olan yaşlı ve engelli aylık ödemelerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak olan memur maaş katsayısı üzerinden hesaplanabileceği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.