Uçak biletlerinin fiyatı uçuyor!

Uçak biletlerinin fiyatı uçuyor!
Uçak bileti fiyatları artmaya devam ediyor. Pandemi döneminde zarar eden hava yolu şirketlerinin bilet fiyatları dudak uçuklatacak türden. Türkiye’nin hava yolu merkezi olan İstanbul’dan yurt içi yolculuk yapacak bir kişinin bir yıl önceye göre ödeyeceği para en az yüzde 30 oranında arttı

Dövizin yükselmesi, artan yakıt maliyetleri, personel ve bakım giderleri zamlara gerekçe olarak gösteriliyor. Hafta sonları ve tatillerde uçak yolculuğu yapmak isteyen kişiler normal zamanlara göre yaklaşık yüzde 40 oranında daha fazla bilet parası ödemek zorunda. 

Sabiha Gökçen mi İstanbul mu?

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan İstanbul Havalimanı’ndan yurt içi seyahat edecek olan bir kişi Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na göre en az yüzde 25 daha pahalıya uçak bileti alıyor.  Yaklaşık 1293 km uçuş mesafesi bulunan ve 1 saat 30 dakika süren İstanbul-Van uçağına 31 Ekim’de binecek olan bir kişi gidiş-geliş bilet parası her iki havalimanı ortalamasına bakıldığında 2 bin 400 TL ödemek zorunda. İstanbul’dan Ekim ayı içerisinde yapılacak olan bazı uçuşlarda gidiş-dönüş biletlerinin ortalama fiyatları şöyle:  Ankara 950 TL, İzmir bin 500 TL, Bodrum 2 bin TL, Adana 2 bin TL, Gaziantep bin 800 TL, Trabzon bin 900 TL, Dalaman bin 850 TL, Diyarbakır 2 bin TL, Antalya 2 bin 200 TL, Malatya 2 bin 100 TL, Batman 2 bin 200 TL, Sivas bin altıyüz TL, Kars 2 bin 400 TL, Elazığ bin 900 TL, Mardin iki bin 850 TL, Şanlıurfa 2 bin TL. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.