Tüm kredi kartı sahiplerine kötü haber geldi! Borçlara yansıyan faizlerde artış bekleniyor

Tüm kredi kartı sahiplerine kötü haber geldi! Borçlara yansıyan faizlerde artış bekleniyor
Son dönemlerde hızla yükselen enflasyon nedeniyle, eriyen maaşlarına karşılık birçok vatandaş son 2 yılda kredi kartına yöneldi. Kredi kartı kullanımı yoğun şekilde artış gösterirken, kredi kartı kullanıcılarına kötü haber geldi. İşte detaylar…

Türkiye’de son dönemlerde ekonomideki dalgalı seyir ve yükselen enflasyon, vatandaşları ekonomik anlamda alternatiflere yönlendirdi. Son 2 yılda yükselen enflasyon karşısında eriyen maaşlarına karşılık birçok vatandaş kredi kartına başvurdu. Bu süreçte kredi kartı kullanım yoğunluğu artış gösterirken, kredi kartı sahiplerine kötü haber geldi.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan piyasa beklentileri anketinde, politika faizinin yüzde 8,50’den yüzde 17,50’ye yükseltileceği beklentisi öne çıktı. Söz konusu beklentinin gerçekleşmesi durumunda kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami akdi faiz oranı da yüzde 1,36’dan yüzde 2,15 seviyesine yükselebilir. Sözcü’nün haberine göre kredi kartı faiz oranları, politika faizinin yüzde 20’ye çıkması halinde yüzde 2,36 seviyesine ve yüzde 30’a çıkması halinde de yüzde 3,26’ya yükselecek. İşte detaylar…

KREDİ KARTI SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER

Kredi kartı kullanımının birçok avantajlı yanı bulunsa da bilinçsiz kullanımı halinde kullanıcıları çeşitli sorunlarla baş başa bırakabilir. Son dönemlerde yükselen enflasyon karşısında vatandaşların birçoğu, kredi kartına yöneldi. Hem kredi kartı kullanımında artış görüldü hem de yeni kredi kartı başvurusunda artış yaşandı. Eriyen maaşlarına karşılık kredi kartına yönelen vatandaşları ise kötü bir haber bekliyor.

Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde politika faizinin yüzde 8,50’den yüzde 17,50’ye yükseleceği beklentisi öne çıktı. Bu olası senaryoda kredi kartı akdi faiz oranı da yüzde 1,36’dan yüzde 2,15’e çıkabilir. Her ayın 5. iş gününde, bir sonraki ayın kredi kartı faiz oranları açıklanıyor. Uzmanlar, Haziran ayında Kurban Bayramı’nın olması nedeniyle faizlerde artış olsa bile bunun kredi kartı faizlerine yansımasının önümüzdeki ayı bulabileceğini ifade ediyor.

POLİTİKA FAİZİ ARTIRILACAK MI?

AA Finans’ın anketine katılan ekonomistlerin tümü, Perşembe günü Merkez Bankası’nın politika faizinde artışa gideceğini öngörüyor. Ekonomistlerin politika faiz tahmini ise yüzde 12 ile yüzde 30 arasında değişiklik gösteriyor. Söz konusu ankette medyan tahmin ise politika faizinde 1075 baz puanlık bir artışa ve dolayısıyla yüzde 19,25’e işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.