Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı: Fındık alım fiyatları belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı: Fındık alım fiyatları belli oldu
Tarım ve Orman Bakanlığı: Fındık alım fiyatları Levant kalite için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL olarak belirlendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla, hasat dönemi öncesinde TMO tarafından kabuklu fındık alım fiyatlarının belirlendiği ifade edilerek, "2024-2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları; yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; levant kalite için kilosu 130 TL, Giresun kalite için kilosu 132 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlığımızın üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde ise levant kalite için ortalama kilo fiyatı 133 TL, Giresun kalite için ise kilosu 135 TL olacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) kilosu 1,30 TL ilave fiyat verilecektir" denildi.

'KABUKLU FINDIK ALIMLARI 19 AĞUSTOS'TA'

TMO'nun fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığı belirtilerek, "Üreticilerimiz 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile "www.tmo.gov.tr" adresi ve e-Devlet üzerinden randevularını alabilecektir. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak olup, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimizin TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir. Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatları üreticilerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.