Sigorta onun işi, her yerde rakipsiz: İsmail Purtuloğlu

Sigorta onun işi, her yerde rakipsiz: İsmail Purtuloğlu
2018 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen İsmail Purtuloğlu siyasette yakalayamadığı başarıyı ihalelerde yakaladı.

2018 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen İsmail Purtuloğlu siyasette yakalayamadığı başarıyı ihalelerde yakaladı. Purtuloğlu’nun şirketi girdiği tüm ihalelere tek teklif veren firma olarak ün kazandı. Purtuloğlu’nun Ulaşım Sigorta firması için CHP, AK Parti fark etmiyor. Girdiği ihalelerde hiçbir rakibi yok.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 6 Nisan 2023 tarihinde “Zorunlu Mali Sorumluluk Trafik Sigortası” başlıklı bir ihale yaptı. Açık usulle yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 6 milyon 599 bin lira olarak belirlendi. İhaleye sadece Sütlüce adresinde bulunan Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri şirketi teklif verdi. Rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşen ihaleyi Purtuloğlu’nun şirketi kazandı. İhaleye tek firma katıldığı için yaklaşık maliyetin üzerinde 6 milyon 861 bin lira olarak teklif veren şirketle sözleşme imzalandı.

ÇOK SAYIDA İHALE GİTTİ

2018 yılında AK Parti’den aday adayı olan İsmail Purtuloğlu’nun şansı sadece Ak Partili belediyelerde gülmedi. CHP’li İBB’nin iştiraklerinden de şirkete çok sayıda ihale gitti. İSPER A.Ş. 6 Şubat 2023 tarihinde “İsper A.Ş. Muhtelif Marka Ve Modeldeki Araçlarına Zorunlu Trafik Ve Kasko Sigortası” ihalesi yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 2 milyon 899 bin lira oldu. İhaleye sadece Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri şirketi teklif verdi. Rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşen ihalede sözleşme bedeli 2 milyon 866 bin lira oldu.

İETT’'DE TEK BAŞINA

İBB, 3 bin 407 İETT aracının bu yılki zorunlu trafik sigortaları için ihaleye çıkacağını sitesinde duyurdu. Buradaki bilgilere göre, işin süresi bir yıldı. İhale 8 Aralık 2022 saat 14:00'te açık usulle yapılacaktı, ama ‘teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle’ iptal edildi. Tekrarlanan ihale bu defa 21 Aralık 2022 tarihinde pazarlık usulü yapıldı. Deprem, salgın hastalık durumunda yapılması gereken 21/B usulüyle yapılan ihaleye sadece Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri şirketi davet edildi. İETT ile Purtuloğlu’nun şirketi arasında 22 milyon 921 bin liradan sözleşme imzalandı.

MALİYETİN İKİ KATI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Ekim 2022’de “İzulaş Aş'ye Ait 2022 Yılı Kasım Ayı Motorlu Araçların Karayolları Zorunlu Trafik Sigorta Poliçelerinin yatırılması” başlıklı ihale yaptı. İhale salgın hastalıklar, doğal afet kılıfıyla 21/B’ye göre yapıldı. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 278 bin olarak belirlenen ihaleye Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri davet edildi. Purtuloğlu’nun şirketi yaklaşık maliyetin neredeyse iki katı teklif vererek belediyeyle 2 milyon 973 bin liraya sözleşme imzaladı.

AK PARTİ’DE YER BULAMADI

İsmail Purtuloğlu 2018 seçimlerinde AK Parti'den aday adaylık başvurusu yapsa da listede kendisine yer bulamadı. Siyasete girmeyen Purtuloğlu sigorta işlerine yoğunluk verdi. Şİrketin Merkezi Beyoğlu’nda bulunuyor. 10 milyon lira sermayeli şirketin Sicil Kayıt Sistemi’ndeki kayıtlarında yetkili olarak görünen iki isim Abdulmenaf Güder ve İsmail Purtuloğlu oldu. Purtoğlu, AK Parti logolu kürsüden fotoğrafı ile birlikte Nisan 2018’de yayımlanan bir açıklamada adaylığına yönelik, “Halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla çıktığımız bu yolda var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullanmış ancak kendisine yer bulamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.