Ruble/dolar kuru kaç lira? Rus Rublesi ne kadar?

Ruble/dolar kuru kaç lira? Rus Rublesi ne kadar?
Savaşın ayak izlerinin duyulduğu Rusya'da Donetsk ile Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığı açıklamaları sonrasında tüm dünya Rus Rublesi'ndeki son durumu ilgiyle takip ediyor. Dolar karşısında nasıl bir tepki göstereceği merak konusu olan para birimi için çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, Ruble dolar kuru ne kadar, Rus Rublesi kaç TL? Detaylar haberimizde.

Dünyada büyük yankı uyandıran Rusya-Ukrayna krizinde gerilim her geçen an daha da fazla tırmanırken Putin'in açıklamaları gündeme damga vurmuştu. ABD’nin ve diğer ülkelerin Ukrayna’nın NATO’ya alınmaması konusunda kendilerine bir garanti veremediğini ifade eden Putin, NATO’nun Ukrayna alanına doğru genişlemesinin kendileri açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu hatırlattı. Bu açıklamaları sonrasında da Donetsk ile Luhansk’ı tanıyan Putin, müdahalenin de sinyallerini vermiş oldu. Putin’in açıklamaları sonrasında da gözler rubleye çevrildi.


Ruble/dolar kuru ne kadar?

Rusya Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları öncesinde 0.013 dolar olan ruble 0.012'ye geriledi. Ayrıca yine açıklama öncesi 76.26 olan USD/RUB paritesi açıklama sonrasında 80.13’e çıktı.


 

Rus rublesi kaç lira?

Putin açıklama yapmadan önce 18 kuruş olan 1 Rus Rublesi açıklamaların hemen sonrasında ise 17 kuruşa düştü. 22 Şubat 2022 itibariyle ruble 17 kuruştan işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.