Ramazan Bayramı Emekli ikramiyeleri yattı mı

Ramazan Bayramı Emekli ikramiyeleri yattı mı
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyelerinde kritik gün. Bankalar aracılığı ile ödenen ödenekler sonrası herkes 'Emeklilerin ikramiyeleri yatırıldı mı?' sorusunu soruyor. İşte yanıtı...

Geçen sene başlatılan dini bayramlarda ikramiyeler emekliler için büyük bir rahatlama getirmişti. Bu sene için de beklentiler ödenmesi yönündeydi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin 31 Mayıs itibariyle gerçekleştirileceğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından emekliler ikramiyelerinin yatıp yatmadığını öğrenmek istiyor.

Emekli bayram ikramiyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SG) tarafından yatırılmaya başlandı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerini PTT aracılığı ile tahsil edebilmektedir. 2 güne yayılan ödemeler cuma gününe denk gelmesi sebebiyle SSK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerine aynı günde yapılacak.

Kim ne kadar emekli ikramiyesi alacak?
Emekli sandığına bağlı memur emeklileri maaşlarını her ayın 1’i ile 5’i arasında alıyor. Bu bayram ise maaş ödemeleri tatile denk geliyor. Bu nedenle alınan kararla memur emeklileri 4-5 hazirana den gelen maaşlarını 3 haziran pazartesi, yani arife günü alacaklar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlik maaşı ödemeleri her ayın 5’inde yapıyor. 5 Haziran, çarşamba gününe ve bayram tatiline denk geldiğinden haziran ayında hem işsizlik maaşları hem de kısa çalışma ödeneği 31 Mayıs cuma günü yatırılacak. Böylece maaşlar bayram öncesi alınacak. Maaş alacakların kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine 31 Mayıs günü gidecek.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?
Emekli Bayram ikramiyesi 2018 yılında 1000 (bin) lira olarak belirlenmişti, tutar bu yıl da değişmedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.