Q Yatırım Bankası kime ait? Ortakları ve Yönetim kadrosunda kimler var!

Q Yatırım Bankası kime ait? Ortakları ve Yönetim kadrosunda kimler var!
BDDK açıkladı! Yeni bir yatırım bankası kuruldu. Bankacılık Düzenleme Kurumu'nun Q Yatırım Bankası tarafından onaylanan kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın açıklanmasının ardından Q Yatırım Bank'ın kurucu ortağı Ali Ercan'ın kimdir ?

Berrin Yeşiltepe - Bankacılık Düzenleme Kurumu (BDDK) açıkladı! Q Yatırım Bankası'na kuruluş hakkı verildi. BDDK, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla 'Q Yatırım Bankası' adı altında 500 milyon TL sermayeli yatırım bankası kurulmasına onay verdi.

Q Yatırım Bankası'nın kuruluş kararının tam metni BDDK Resmi Gazete'de yayımlandı.

“Yönetim Kurulu Başkanı'nın 11 Ekim 2022 tarihli yazısı ve eklerinin gündeme eki olarak gönderilen 11 Ekim 2022 tarihli … sayılı yazısı dikkate alınarak; Bankaların İzinli İşlemleri ve Dolaylı Tutumlarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesi çerçevesinde elde edilen bilgi ve belgeler ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri çerçevesinde yapılan inceleme ve değerlendirmeler bendi çerçevesinde bu bilgi ve belgelere ilişkin olarak belirlenen yetkiler dahilinde aynı maddenin 2. Sonuç olarak, kanunun 6. maddesi kapsamında Ali Ercan, Bien Finans Faktoring AŞ, Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret AŞ, Allbatross Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Q Yatırım Bankası A.Ş'nin Q Yatırım Holding AŞ'nin kurucu ortakları olacaktır. karar verilmiş.

Q YATIRIM BANKASI KURUCU ORTAĞI ALİ ERCAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Ali Ercan, 6 Şubat 1986'da Konya'da doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Üniversitesi Vakfı Özel Lisesi'nde tamamladıktan sonra İngiltere Leicester Üniversitesi'nde işletme okumuş ve 2007 yılında mezun olmuştur. Türkiye'ye döndükten sonra aile şirketi olan çömlekçilik, turizm, madencilik ve ticarette genel müdür, yönetim kurulu üyesi, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. Ve sahibi olduğu şirkette bile. Ali Ercan, seramik, granit üretimi, mali yönetim alanlarında geniş bilgi ve deneyime sahiptir ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurucu üyesidir. Gayrimenkul geliştirme, e-ticaret, inşaat, seramik, turizm ve sanayi alanlarında çok sayıda projeye imza atan Ali Ercan, 24 Ağustos 2016 tarihinden itibaren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetici Ortağıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.