Otoyol ve köprülerden sonra bir zam da Avrasya Tüneli'ne: Geçiş ücreti ne kadar oldu?

Otoyol ve köprülerden sonra bir zam da Avrasya Tüneli'ne: Geçiş ücreti ne kadar oldu?
Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 zam uygulandı. Zamla birlikte otomobil geçiş ücreti, 80 TL'den 112 TL'ye yükseldi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde zam yapılmasının ardından bir zamda Avrasya Tüneli’ne geçiş ücretlerine yapıldı.

Geçtiğimiz gün otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri belirlenmiş ve buna göre; 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti 15 TL'den 24 TL'ye, Osmangazi Köprüsü geçişi otomobiller için 290 TL'den 399 TL'ye çıkarılmıştı.

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 35 TL'den 49 TL'ye, 1915 Çanakkale Köprüsü ise 295 TL'den 419 TL'ye çıkarılmış ve Ankara-Niğde Otoyolu da 210 TL'den 295 TL olmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde uygulanan zammı "Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı." ifadeleriyle savunmuştu.

Bu kez otoyol ve köprü zammının ardından Avrasya Tüneli’de zamdan nasibini aldı.

Gazeteci Olcay Aydilek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avrasya Tüneli'ne yüzde 40 zam geldiğini ve otomobil geçiş ücretinin 80 TL'den 112 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

X hesabı üzerinden zammı duyuran Aydilek, yeni geçiş ücretlerin şöyle açıkladı:

Avrasya Tüneli'ne yüzde 40 zam yapıldı. Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye, minibüsler için 120 TL'den 168 TL'ye ve motosikletler için 31,20 TL'den 41,7 TL'ye yükseldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.