O tarihten itibaren geçerli olacak: Doğalgaza dev zam

O tarihten itibaren geçerli olacak: Doğalgaza dev zam
Boru Hatları ile Petrol Taşıma'dan (BOTAŞ) yapılan açıklamaya göre; konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 zam yapıldı.

BOTAŞ'tan, 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe gireceği ifade edilen yeni doğal gaz tarifelere ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, doğalgaz toptan satış fiyatlarının; piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişimlerin dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlendiği ve tüketicilere sunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, doğal gaz satış fiyatlarındaki artışlar hakkında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 33.1, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38, oranında artış yapılmıştır. Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğal gaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır."

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.