MÜSİAD'dan Erdoğan'a destek açıklaması

MÜSİAD'dan Erdoğan'a destek açıklaması
TÜSİAD'ın ekonomik gidişata karşı yaptığı evrensel iktisat kurallarına dönülmesi uyarısına karşın MÜSİAD, "düşük faiz odaklı politikamızın destekçisiyiz" açıklaması yaptı.

TÜSİAD, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'herkes konuşmalı' çağrısından sonra hükümete evrensel iktisat kurallarına dönülmesi uyarısında bulunmuştu. AK Parti'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, '2021 İlim Yayma Ödülleri' töreninde TÜSİAD'a sert çıkmış, "Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz," demişti.



MÜSİAD'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın tepkisinin ardından AK Parti'ye yakın MÜSİAD'dan da açıklama geldi. MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Son dönemde makroekonomik temellere dayanma suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır." denildi.



"SUNİ BİR GÜVENSİZLİK ORTAMI OLUŞTURMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan açıklamada, "Son dönemde makroekonomik temellere dayanma suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeden yıllık %5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin, bu süreci de atlatacağına olan inancımız tamdır." denildi.


Açıklama şöyle:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.