Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Bunu yaptırmazsanız 4 bin 64 TL cezası var! Maliyeti ise sadece 15 TL!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Bunu yaptırmazsanız 4 bin 64 TL cezası var! Maliyeti ise sadece 15 TL!
Ehliyet sahibi milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir haber gündeme geldi. Sadece 15 TL bir masraf ile 4 bin 64 TL ceza almamak için bu işlemin yaptırılması gerekiyor. Sakın ihmal etmeyin…

Türkiye’de milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni açıklama geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet sahibi sürücülere yönelik yapılan duyuru dikkat çekti. Sadece 15 TL karşılığında yeni uygulama kapsamında işlem yaptırmayanlar için ciddi bir para cezası öngörülüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesine yönelik verilen zaman normal şartlar altında Aralık 2022’de sona erdi. Ancak Türkiye’de ve dünyada etkili olan Covid – 19 salgını nedeniyle bu süre 31 Aralık 2024’e kadar uzatıldı.

ESKİ EHLİYETLERİ YENİLEMEDE ZAMAN DARALIYOR!

Ehliyet yenileme işlemleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni tip sürücü belgelerinin yenilemesi için süreleri uzatmıştı. 31 Aralık 2024’te sona erecek düzenleme kapsamında sürücülerin mutlaka yeni ehliyetlerini almaları gerekiyor.

Ehliyet yenileme işlemlerini belirlenen süreye kadar yapmayan sürücüler ise yüksek miktarda ceza ödemek zorunda kalacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden ‘’nvi.gov.tr’’ adresini kullanarak veya ALO 199 hattından ehliyet/kimlik yenileme randevusu alınabiliyor. Eski tip ehliyetler bu kapsamda 15 TL karşılığında kolayca yenilenebiliyor.

2023 EHLİYET YENİLEMEDE GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyet yenileme işlemlerinde geçmiş yıllarda olduğu gibi birçok belgeye ihtiyaç duyulmuyor. e – Devlet sayesinde birçok gerekli belge ve bilgi sistemden otomatik olarak alınabiliyor. Ancak yine de ehliyet yenileme işlemlerini yapmak isteyenlerin randevu aldıktan sonra ilgili birimlere şu belgeler ile müracaat etmeleri gerekiyor:

  • Eski ehliyet ve kimlik belgesi,
  • Sürücü sağlık raporu (ehliyet için alınmış),
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Kan grubunu gösteren belge/kart,
  • Adli sicil belgesi (e – Devlet) vb.

Ehliyet yenileme işlemlerinin ilgili tarihe kadar yapılmaması durumunda cezai işlem uygulanmaktadır. Başvurularınızı yaptıktan sonra gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi edinmeniz tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.