Merkez Bankası politika faizi belli oldu! 2024 Ekim ayı Merkez Bankası politika faizi ne kadar, kaç oldu?

Merkez Bankası politika faizi belli oldu! 2024 Ekim ayı Merkez Bankası politika faizi ne kadar, kaç oldu?
Merkez Bankası politika faizini açıkladı. Para Politikası Kurulu kararında, Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin yükseldiği ifadesi yer aldı. Peki Merkez Bankası'nın Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklandı. Faiz kararının ne kadar olduğu ve sabit tutulup tutulmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ekim ayının ortalarına girilmesiyle faiz kararı da açıklandı. İşte PPK faiz kararı...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu. Para Politikası Kurulu, 2024 Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin yükseldiği tespitini yayınladı. Ayrıca TCMB’nin kararıyla yakın tarihte faiz indirimi olmayacağı mesajı tekrardan vurgulandı.

PPK karar metninde konu hakkında açıklamada bulunuldu ve şöyle denildi:


“Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.