Memur ve emekli zammında yeni hesap! Enflasyon farkı ve refah payı belirlendi! O ücretler ortalama 17 bin lirayı buluyor!

Memur ve emekli zammında yeni hesap! Enflasyon farkı ve refah payı belirlendi! O ücretler ortalama 17 bin lirayı buluyor!
Temmuz zammı öncesinde yeni hesaplar ortaya çıktı. Asgari ücret zammı sonrasında memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz ayına çevrildi. Refah payı ev enflasyon farkı ile zamlar yeniden hesaplandı!

Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından gözler Temmuz ayında yapılacak memur ve emekli maaş zamlarına çevrildi. Tüm kesimleri kapsayan ücret artışlarına yönelik yeni detaylar ve tahminler de gelmeye devam ediyor.

TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenen memur ve emekli zamlarının bayramdan sonra açıklaması bekleniyor. Merkez Bankası tarafından açıklanan kritik veri sonrasında enflasyon farkı yüzde 20’yi geçemedi.

REFAH PAYI İLE ZAM ORANI YÜZDE 45’İ BULUYOR!

Memur ve emekli maaşlarında beklenti son dönemde bir hayli artmış durumda. Asgari ücretteki artış ve kamu işçisine daha önce yapılan zam sonrasında memur zammının yüzde 40 – 45 oranında olması bekleniyor. TCMB’nin Temmuz zammı öncesin son anketi ise memur zammını yüzde 40 olması halinde ek zammın yüzde 23,69, yüzde 45 oranında olursa bu durumda yüzde 28,69 ek zam uygulanması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK!

Memur maaşları için ise farklı formüller devreye sokuldu. Evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı 11 bin 848 TL’den yüzde 85,69 oranında artışla net 22 bin TL düzeyine çıkack. Kamu işçisine yapılan yüzde 45’lik zam oranı ise memur maaşları için adeta bir referans oluşturuyor.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI 17 BİN TL’YE ÇIKIYOR!

En düşük memur emeklisinin maaşının ise memur maaşına yapılacak zam ve ek zamlar ile artması bekleniyor. Söz konusu artışın aynı oranda memur emeklisine de yansıtılması bekleniyor. Bu rakam 14 bin 670 TL’nin üzerinde olacak. Söz konusu rakamın altında kalan emeklilerin ize bu rakama tamamlanması bekleniyor. Öte yanan birçok emekli memurun maaşını da 17 bin TL bandına çıkması bekleniyor. 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından zam oranları netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.