Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak/verilecek?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak/verilecek?
Kurban Bayramı öncesinde en çok araştırılan ve öğrenilmek istenen konuların başında emekli ikramiyesi geliyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Ramazan Bayramı'nda dağıtılan emekli ikramiyesi bu bayram da sahiplerini bekliyor. Vatandaşlar hesaplarına yatacak olan paraların ne zaman geleceğini sorgulamak ve hesaplarını ona göre yapmak istiyor.
 

Kurban Bayramı öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de bayram ikramiyesi ve emekli maaşları oldu. 2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. İlk ikramiye Ramazan Bayramı'na verilmişti. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar? Bayram ve emekli maaşları ne zaman yatacak?
Emekliye bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği yüz binlerce vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. 100 günlük eylem planı konuşmasında emeklilerin ikramiyelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye bayram ikramiyesi hakkında tarih detayı geldi. İşte detaylar.

Erdoğan müjdeyi verdi
100 günlük eylem planı konuşmasında emeklilerin ikramiyelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. " açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?
2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Yasa kapsamına ilk bin lirayı Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi merak ediyor. Ağustos ayında emeklilere yine bayram ikramiyesi var. Tüm emeklilere, 21-24 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye, en geç Ağustos'un 17'sine kadar hesaplara yatırılacak. Tam ödeme tarihi önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

Bayram ikramiyesi nedir ve kimlere ödenir?
Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve SGK'dan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir. Ödemenin yapılacağı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Bayrram ikramiyesi kaç lira?
Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı 1.000'erTL'dir. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.