Kirada Oturanlar Bu Haberi Okusun.. Erdoğan, Yüksek Kira Artışları İçin Çok Net Konuştu! Ev Sahipleri Dikkat.. Yasa Hazırlanıyor

Kirada Oturanlar Bu Haberi Okusun.. Erdoğan, Yüksek Kira Artışları İçin Çok Net Konuştu! Ev Sahipleri Dikkat.. Yasa Hazırlanıyor
Kiracıları zora sokan artan fahiş kira artışları ile ilgili yasa geliyor. Bu haberimizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kiracılar için açıklamalarını ve ev sahiplerinin bu şartlara uymazsa alacağı cezalar neler? Detaylar haberimizde..

Hüsamettin Ozan Aslan- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ile birlikte yeni kabinenin açıklanmasına sayılı günler kala özellikle büyükşehirler başta olmak üzeri birçok kiracıyı ilgilendiren artan orantısız kira artışları ile ilgili yeni hükumet nasıl bir önlem alacak? Oldukça merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs 2023'de gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerindeki vaatlerinden biri de artan fahiş kira artışlarıydı.

"Fahiş kira artışı yapanların ümüğünü sıkacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde fahiş kira artışı yapanların ümüğünü sıkacağız sözleri ve bu tabloyu kabul edemeyiz sözleriyle haksız kira atışlarına karşı bir çalışma yapacaklarının sinyalini vermişti.

Adalet Bakanlığı tarafından koruma yasası hazırlanıyor

Artan fahiş kira artışları için Adalet Bakanlığı tarafından bir yasanın hazırlanması çalışması devam ettiğini ve bu yasa ile para cezası, hapis ve adli para cezası konusunda çeşitli ceza yaptırımlarının hazırlanması bekleniyor.

Fahiş kira artışları için Türk Ceza Kanununa düzenleme gelmesi bekleniyor

Türk Ceza Kanununa yapılması beklenen düzenleme ile haksız kira artışı yapanlar para cezası ve hapis kararı ile yargılanacaklar.

%25 kira sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor

Kira konutlarında yapılan %25 kira sınırlaması 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Bu uygulamanın süresinin uzatılması beklenirken 5 yılı geçen kira sözleşmelerini bu sınırın kapsamadığını hatırlatmakta fayda var.

Pazartesi günü açıklanması beklenen yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde artan kira fiyatları ile ilgili nasıl bir tedbir alınacak. Şimdiden merak konusu..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.