İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Bir devir kapanıyor, artık bunu yaparken ek ücret ödenecek!

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Bir devir kapanıyor, artık bunu yaparken ek ücret ödenecek!
İnternet alışverişlerinde çok sık kullanılan kargo iade yöntemine düzenleme yolda. Kargo iade döneminin sonlanacağı ifade edilirken, bu uygulamanın artan maliyetler nedeni ile sona ereceği belirtiliyor. İşte detaylar…

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ürünlerin kargo yöntemi ile mağazaya iade edilmesi olarak bilinen “BORIS” (buy onine, return in store / çevrimiçi satın al, mağazada iade et) yöntemi son dönemlerde yükselişe geçti. Dünyanın birçok noktasında kullanılan bu yöntemin, artan maliyetler ve iade ücretlerinin kar marjlarına olumsuz etkileri nedeniyle markalar adına her geçen gün daha fazla avantaja dönüştüğü belirtildi. Bu sisteme geçişler sadece ABD’de geçtiğimiz yılda yaklaşık yüzde 48 oranda artış gösterdi.

İnternet alışverişlerinde, müşterilere online satın aldıkları ürünleri paketleme ve kargo olmadan iade etme fırsatı sunan bu sistemin markalar için sağladığı en büyük avantaj ise gelirlerin korunuyor olması. Perakende devlerinin, mağaza dışındaki iadelerden ücret talep etmeye başlamasıyla birlikte bu sistemin yakında Türkiye’ye de gelebileceği ifade ediliyor. İşte detaylar…

“TÜKETİCİLER ONLİNE ALIP, MAĞAZADAN İADE ETMEK İSTİYOR”

2-ockb.jpg

Hürriyet’ten Gamze Şener’in haberine göre Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, bu sistemin Türkiye’de de paralel şekilde ilerlediğini ifade etti. Tınastepe açıklamasında, perakende sektöründe dünya ortalamasının üzerinde teknoloji kullanımının olduğunu, tüketicilerin artık bütünleşik bir satın alma deneyimi yaşamak istediğini belirtti. Tınastepe, “Tüketiciler online alıp, mağazadan iade etmek istiyor ya da mağazadan teslim almak istiyor. Mağazadan beğenip, online sipariş verip, evine ya da işyerine teslimat istiyor” dedi.

ONLİNE ALIŞVERİŞLERDE İADE ÜCRETİ

Perakende sektöründe azalan kar marjları ile birlikte son dönemlerde markaların iade sürecinde değişime yöneldiği belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre aralarında Zara, Abercrombie & Fitch, H&M gibi markaların da bulunduğu şirketler, iade oranlarını ve masraflarını kontrol altına almaya çalışıyor. Bununla birlikte şirketler, online alışverişlerde de iade ücreti almaya başlıyor.

Yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde bu trendin giderek artacağı belirtilirken, Türkiye’de de paralel şekilde bu uygulamaların yaygınlaşacağı ifade edildi. Yani artık online alışveriş iadelerinde markalar iade ücreti talep edebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.