Instagram'a erişim yasağı ekonomiyi vurdu

Instagram'a erişim yasağı ekonomiyi vurdu
İPA Başkanı Buğra Gökce, Instagram'a getirilen erişim engelinin ekonomiye vereceği zarara dikkat çekti.

İPA Başkanı Buğra Gökce, Instagram'a getirilen erişim engelinin ekonomiye vereceği zarara dikkat çekerek, “Instagram yasağı küçük işletmeleri, turizm ve lokantacılık sektörünü vuruyor. Bir haftada ekonomimizin uğradığı zarar 396 milyon dolara ulaşabilir” dedi.

Türkiye'de 2 Ağustos'ta uygulanmaya başlayan Instagram'a erişim engeli devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Instagram yasağının ekonomiye vereceği zarara dikkat çekti. Erişim engelinin küçük işletmeleri, turizm ve lokantacılık sektörünü vuracağını ifade eden Gökce, "Sadece Instagram yasağı nedeniyle bir haftada ekonomimizin uğradığı zarar 396 milyon dolara ulaşabilir" uyarısında bulundu. Haftalık e-ticaret hacminin daralmış olduğunu da kaydeden Gökce, "Yasaklarla sorunlar çözülemez. Instagram'ın yasaklanmasının ağır bedelini 85 milyon ödüyor" diyerek tepki gösterdi.

ana-foto-icine-gom.webp

Yasak kalkarsa Türkiye kazanır

Gökce'nin açıklamaları şöyle: “Instagram yasağı: Haftalık zarar 396 milyon dolara ulaşabilir. TUSAŞ’ın 1 yılda yaptığı ihracattan fazla para kaybedebiliriz. Instagram yasağı küçük işletmeleri, turizm ve lokantacılık sektörünü vuruyor! Türkiye’de e-ticaret yapan 559 bin 412 işletme var. Bu işletmelerin %76’sı şahıs işletmesi, %21’i limited şirket ve %3’ü anonim şirket. 2024 yılında e-ticaret hacminin 3,4 milyar TL olması bekleniyordu. Instagram’ın kapalı olmasının haftalık maliyeti 13,3 milyar liraya çıkabilir. Haftalık e-ticaret hacmi de daralmış durumda. Ölçeği anlamak açısından, 2023 yılında Aselsan 108, Roketsan 161, TUSAŞ 337 milyon dolar değerinde ihracat yaptı. Sadece Instagram yasağı nedeniyle 1 haftada ekonomimizin uğradığı zarar 396 milyon dolara ulaşabilir. Instagram yasağı sadece e-ticareti etkilemiyor. Turizm, otelcilik, lokanta ve restaurantlar başta olmak üzere hizmet sektörü de müşterilere ulaşmakta zorlanıyor. Yasağın yaz sezonunda uygulanması işletmeleri etkiliyor. Yasaklarla sorunlar çözülemez. Instagramın yasaklanmasının ağır bedelini 85 milyon ödüyor. Türkiye’nin de dünyada itibarı zedeleniyor. Kamu keyfi kararlarla değil akılcı, bilimsel ve gerçekçi kararlarla yönetilirse Türkiye kazanır.”

Kaynak:DAMGA GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.