Her aileden bir kişiye 1.250 TL destek ödemesi geliyor! Ödemeler PTT üzerinden yapılacak! Başvuru şartları ve detaylar...

Her aileden bir kişiye 1.250 TL destek ödemesi geliyor! Ödemeler PTT üzerinden yapılacak! Başvuru şartları ve detaylar...
İhtiyaç sahibi ailelere 2023 yılında da destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Her aileden bir kişiye olacak şekilde 1.250 TL ödeme geliyor! İşte detaylar…

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında sosyal destekler de artırıldı. Bu kapsamda 2023 yılı itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için destekler devam ediyor.

PTT üzerinden ilgili kişilerin hesaplarına yatırılacak tutarın 850 TL ile 1.250 TL arasında gelir durumuna göre değişik gösterecek. Bu kapsamda başvuru şartları ve detaylar da belli oldu. Temmuz ayında sona ermesi planlanan ödemeler kapsamında programın ilerleyen dönemde genişletilmesi bekleniyor.

ÖDEME MİKTARLARI BELLİ OLDU!

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik verilen destekler yeni dönemde de devam ediyor. İlerleyen dönemde vatandaşlık maaşı gibi çeşitli uygulamaların hayata geçirilmesi beklenirken hali hazırda kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödemeler devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödemeler yapılacak. 450 TL ve altında olanlar için 1.250 TL, 450 TL ve 911,15 TL arasında 1.100 TL, 911,15 TL ve 1.372,30 TL arasında 950 TL ve 1.372,30 TL ile 1.833,45 TL arasında olanlar ise 850 TL ödeme alacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Aile Destek Programı kapsamında ödemeler kısa süre sonra sona erecek. Bu kapsamda söz konusu programın da genişletilmesi bekleniyor. Yine bu kapsamda yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması hedeflenmektedir. Şu anki mevcut programdan yararlanmak isteyenlerde ise aranan şartlar kısaca şöyle:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Mavi kart sahibi olmamak,
  • Yerleşim yerinin yurt dışı olmaması,
  • 18 yaşından küçük olmak,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan y da yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişiler ya da kişinin olmaması vb.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.