Gonca Gencer’den işverenlere 4.253 TL destek! Nasıl başvurulur?

Gonca Gencer’den işverenlere 4.253 TL destek! Nasıl başvurulur?
Format Danışmanlık Denetim ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gencer'den işverenlere 4.253 TL Destek! Nasıl Başvurulur?Gencer, DAMGA'ya bilgi verdi…

Yeni bir teşvik programı ülkemizdeki işverenlerin yüzünü güldürdü. Bu program, devletten 4.253 lira destek sağlama fırsatı sunuyor. Asgari ücretin yarısı kadar verilen bu destek, vatandaşlar ve işverenler tarafından yakından takip ediliyor.

Yeni teşvik programı hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekli 'Ustalık Telafi Programı' çerçevesinde, işverenler her çalışan için net asgari ücretin yarısı kadar destek ödemesi alabilecekler. Bu ödeme 4.253 lira değerinde olup, destekten nasıl yararlanılacağı da merak konusu oldu.

İşverenlere Teşvik Şartları Neler?

Bu teşvik programı, Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle geliştirildi ve yaklaşık bir yıldır uygulanıyor. Ustalık Telafi Programı, işverenlerin mesleklerindeki ustalıklarını belgelendirmek isteyen çalışanları desteklemek amacıyla oluşturuldu.

Programın katılım koşullarını açıklayan Haldun Pak, "21 Nisan 2022 tarihinden itibaren duyurusu yapılan ve uygulamaya başlanan Ustalık Telafi Programı, Türkiye'nin işgücü verimliliğinin artırılması için atılan önemli bir adım." dedi.



27 Hafta Boyunca 4.253 TL Destek


Net asgari ücretin yarısı kadar destek sağlanacağı belirtilirken, 2023 yılında net asgari ücret 8.506 lira olarak belirlendi. Pak, devletin bu desteğinin diğer teşviklerden farklı olduğunu ve işverenlere nakdi ödeme ile sağlanacağını aktardı.

Programdan yararlanarak teşvik ödemesi almaya hak kazanan işverenlerin ödeme ve belgelendirme ile ilgili bilmesi gereken detaylar da açıklandı. Buna göre, "İşletme tarafından ödenecek ücretin belgeleri Mesleki Eğitim Merkezi’ne teslim edildiğinde, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmak üzere, işverene 27 hafta boyunca ödeme yapılacak." şeklinde bilgi verildi.

Bu teşvik programı sayesinde, her çalışan için net asgari ücretin yarısı olan 4.253 lira destek, işverenlerin hesabına nakdi olarak yatırılıyor. Bu destek, 27 hafta boyunca devam edecek.

Newwor Dorder Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dila Kunduracı ve Başkan Yardımcısı Av. Derya Gökdemir ile Format Danışmanlık Denetim ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gencer'dan DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert'e ziyaret.

Gonca Gencer ziyarette yaptığı açıklama ile; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekli 'Ustalık Telafi Programı' çerçevesinde, işverenler her çalışan için net asgari ücretin yarısı kadar destek ödemesi alabilecekleri konusunda bilgiler verdi. Ayrıntılar DAMGA'da...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.