Enflasyon ve refah payı ile yeniden hesaplandı! Temmuz emekli maaşı zammı ne kadar? 17 bin liraya kadar yükseldi…

Enflasyon ve refah payı ile yeniden hesaplandı! Temmuz emekli maaşı zammı ne kadar? 17 bin liraya kadar yükseldi…
Emekli ve memurlara 2023 Temmuz ayında yapılacak zam oranları yakın takibe alındı. Zam açıklamasına sayılı günler kala yeni tahminler geldi. Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte son tahminler…

Asgari ücretin de belirlenmesinin ardından sırada emekli ve memur maaş zamları kaldı. 6 aylık enflasyon rakamları ve refah payı gibi değişkenler dikkate alınarak yapılacak zam oranları için sadece bir verinin açıklanması bekleniyor.

Kurban Bayramı sonrasında kısa süre için açıklanması beklenen zam oranları için yeni veriler de gelmeye devam ediyor. Memur maaş zammı enflasyon farkı ile yüzde 20 seviyelerini aşamadı.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli ve memur maaşları için belirleyici olan 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasına sadece sayılı günler kaldı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasının ardından 6 aylık rakamlar netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından refah payı hariç, SGK, Bağ Kur emekli zammı ve memur zam oranları belli olacak. Haziran ayı enflasyon rakamları ise TÜİK tarafından 5 Temmuz 2023 saat 10.00’da açıklanacak.

EMEKLİYE KADEMELİ ZAM UYGULANACAK!

Emekli maaşlarında da yeni düzenlemeler ve iyileştirme çalışmaları masaya yatırıldı. Meclis emekliye zam ve memur maaş zammı için yeni düzenlemeleri görüşecek. En düşük maaşlar için yapılacak düzenlemeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçecek. Genel Kurul’da oylanmasının ardından kesinleşecek.

Kademli zam kapsamında 7.500 TL ile 10.000 TL, 10.000 TL ile 15.000 TL, 15.000 TL ile 20.000 TL ve 20.000 TL üzerinde maaş alan tüm kesimler için farklı oranlarda artış uygulanacak.

MEMUR MAAŞLARINDA AŞAMALI ZAM UYGULANABİLİR!

Emekli maaşlarına ek olarak memur maaşlarında da 4 aşamalı bir zam planı uygulanabilir. En düşük memur maaşı 11.848 TL’den 22 bin TL’ye kadar çıkarılacak. Kamu işçisi ise bu kapsamda yüzde 45 oranında zam almıştı. Memur maaşları için bu rakamlar bir referans olacak. Toplu sözleşme, enflasyon farkı, refah payı ve kademli zam gibi unsurlar yeni maaşları belirleyecek. En düşük emekli maaşının ise 17 bin TL bandına kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.