Emekli maaşına ek ödemelerde de rakam değişiyor! Refah payı da hesaplanacak! Bankalardan emeklilere büyük jest!

Emekli maaşına ek ödemelerde de rakam değişiyor! Refah payı da hesaplanacak! Bankalardan emeklilere büyük jest!
Asgari ücretin belirlenmesinin ardından sıra emekli ve memur maaşlarına geldi. Refah payı artışı ve enflasyon farkı sonrasında şimdi sıra emekli promosyonlarında geldi. Rakamlar değişebilir!

Asgari ücret ara zammı kısa süre önce belli oldu. Yüzde 34 oranında yapılan zammın ardından net asgari ücret 11.402 TL olarak belirlendi. Emekli ve memurlar ise Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarını merak etmeye başladı.

6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen maaş zamlarına yönelik yeni detaylar da ortaya çıktı. Emekli maaşına ek olarak bankalar tarafından yapılan nakit ek ödemeler olan promosyonlarda da rakamlar güncellenebilir. Emekli maaş zammı öncesinde de bankalar cömert davranmaya devam ediyor.

10 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELDİ!

Bankalar tarafından tüm SGK emeklileri için maaş taşıma işlemleri ve maaşını alma sözüne ek olarak 10.000 TL’ye varan nakit promosyon destekleri verilmeye devam ediyor. Emeklilere aldıkları aylık ücretlere göre farklı oranlarda yapılan bu promosyon miktarlarının Temmuz sonrasında da artış göstermesi bekleniyor.

SGK ile bankalar arasında yapılan anlaşma sonrasında 2023 yılı için emekli promosyon oranları 8.000 TL ile 10.000 TL arasında değişen rakamlar ile ödenmeye başladı. Temmuz ayında emekliye ve memura yapılacak zam sonrasında ise bu rakamların da artması bekleniyor.

TEMMUZ AYI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BEKLENİYOR!

Emekli maaşındaki artışa göre promosyon tutarının da artabileceği ifade ediliyor. Şu an için net bir güncelleme olmasa da emekli maaş tutarına göre bankların nakit promosyonlarında da bir artış söz konusu olabilir. Uzmanlar, emeklilerin maaş artışını beklemelerinin kendileri için daha yararlı olabileceğinin de altını çiziyor.

EMEKLİ PROMOSYONU NASIL ALINIR?

Bankaların 10 bin TL’ye kadar çıkan emekli nakit promosyon ödüllerinden yararlanmak için temel şart emekli maaşının 3 yıllığına taşınması ya da ilk defa emekli maaşı alacak kişilerin ilgili bankadan emekli maaşını alacağını taahhüt etmesi gerekiyor. Uzmanlar ise promosyon almadan önce bankalar arasında mutlaka kıyaslama yapılması gerektiğini ifade ediyor. Ek ödüllere de bakılması yararlı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.