Dolar TL karşısında 2022 yılının zirvesini gördü

Dolar TL karşısında 2022 yılının zirvesini gördü
Dolar kaç lira? sorusunun cevabının araştırılarak öğrenildiği 14 Temmuz Perşembe günü rekor haberi geldi. Dolar/TL kuru 2022 yılında 17.50'yi de aşarak zirve gördü.

Euro karşısındaki gücünü giderek daha da etkinleştiren dolarda flaş gelişme yaşandı. Bayram tatilinde olan Türkiye'de dünya çapında güç kazanan Amerikan dolarının enflasyonun beklentileri aşması ve faiz artışının daha da yüksek olabileceği yönündeki beklentiler nedeniyle oluşan endişeyle yükseliş sürüyor.


DOLAR NE KADAR?

Dolar endeksi dün 108.6 seviyesinin üzerinde 20 yılın zirvesinde hareket ederken dolar/TL ise bugün 17.51 lirayı geçti. Dolar/TL'de böylece bu yılki yükseliş yüzde 30,5'i aşarken temmuz boyunca artış yüzde 5'e yaklaştı.

dolar
 


 

Poitika faizinde değişiklik beklenmiyor

Teknik analizlerde dolar/TL’de kritik nokta olarak işaret edilen 17.5 lira seviyesinin uzun süre üzerinde kalınması durumunda uzmanlar Aralık 2021’de görülen seviyelerin tekrar gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Kurda yılın zirvesinin ardından gözler pazartesi ekonomi yönetiminin alabileceği önlemlere ve perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi.

Bu hafta toplanacak PPK’da ise analistler yüzde 14 seviyesindeki politika faizinde değişiklik beklemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.