Asgari ücretle çalışana müjde! Temmuz ayında zamlı maaş cepte

Asgari ücretle çalışana müjde! Temmuz ayında zamlı maaş cepte
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasında masasındaki ilk konunun asgari ücret zammı olduğu konuşuluyor.

Fatma Müge Yücetürk - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından yeni kabine hazırlıkları devam ederken milyonlarca vatandaşın aklında asgari ücret zammı konusu yer alıyor. Temmuz ayında asgari ücrete iyileştirme yapacaklarını seçim vaatleri arasında sıralayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutumu merakla bekleniyor.

Bilindiği gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden önce katıldığı televizyon programlarında kendisine sık sık yöneltilen temmuz ayı asgari ücret zammı ile ilgili sorulara benzer yanıtlar veriyordu. Ancak değişen kabinede Bilgin’in koltuğunu koruyup korumayacağı bilinmediği için yeni bakanın takınacağı tavır da zam konusunda etkili olacak.

Öte yandan, seçimlerden önce en düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine çektiğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliler ve asgari ücretli çalışanlar için de benzer bir iyileştirme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kulislerde konuşulan bilgilerde Vedat Bilgin’in daha önce yaptığı “asgari ücret 500 dolar bandında olacak” açıklaması ağırlık kazanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.