Asgari ücret 2025 yılı zammı ne kadar olacak, asgari ücrette zam oranı yüzde kaç, ne zaman artış olacak?

Asgari ücret 2025 yılı zammı ne kadar olacak, asgari ücrette zam oranı yüzde kaç, ne zaman artış olacak?
Ocak 2025 yılı zamlı asgari ücret araştırmaları gündem başlıklar arasında en çok merak edilenler arasında. Yıl sonu yaklaşırken, milyonlarca asgari ücretli çalışan başta olmak üzere gözler yeni zam haberlerinde...

2024 yılında brüt 20 bin 3 TL, net 17 bin 2 TL olarak uygulanan asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmadı. Önümüzde ki yıl geçerli olacak asgari ücret zammı 2025 tahminleri de gelmeye başladı.

dr-seref-oguz-asgari-ucret-icin-rakam-verdi-mjsp-coverjpg.webp

Zamlar Şubat 2025'te

Milyonlarca asgari ücretli 1 Ocak 2025’ten geçerli olacak zamlı parayı 1 Şubat 2025’te alacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerine aralık ayı gibi başlayacak.

c.webp

24 bin 58 lira olacağı gündemde

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda yıl sonu için yüzde 41.5 enflasyon tahmininin asgari ücret zammını belirleyeceği kamuoyuna yansımıştı. 2025 asgari ücret beklentisi net 24 bin 58 lira olacağı iddia edilmişti.

66cedc9a601c04688fba17e2.webp

Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz önümüzdeki yıl uygulanacak zam oranlarına ilişkin çalışmalara henüz başlamadı. Yeni yıldan önce işveren, işçi sendikaları görüşmelerinin ardından asgari ücrete ilişkin beklentiler net bir şekilde ortaya çıkacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları sonrası 2025 yılında uygulanacak Asgari ücret zammı belli olacak. Görüşmeler başladığı zaman asgari ücrete yapılacak zam oranları da görünecek. Zam oranında ki tahminler ise yüzde 40-60 oranında artış olacağı yönünde. Son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Canan ispir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.