Aliexpress müşterileri dikkat! Kargonuz gecikebilir

Aliexpress müşterileri dikkat! Kargonuz gecikebilir
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin'den alışveriş yapan vatandaşlar ve büyük çoğunluğunu Aliexpress kullanıcılarının oluşturduğu topluluk kargolarına geç kavuşacak. Ürün alırken buna dikkat etmeniz gerekiyor. Neden mi? İşte detaylar...

Türkiye ve dünyada milyonlarca insan ucuz maliyeti sebebiyle Çin'den alışveriş yapıyor. İnternet üzerinden gerçekleşen siparişlerle her gün yüzbinlerce kargo gönderiliyor. Ancak şubat ayı ile birlikte müşteriler kargolarına biraz geç kavuşacak. Bunun nedeni ise Çin'in yeni yılını kutlaması. Kürsel piyasalardaki tedarik zincirlerinde bozulmalar meydana geldi. Piyasalar da 14 Şubat'a kadar kapalı kalacak.

Çin'in en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Aliexpress'te 31 Ocak - 13 Şubat tarihlerinde verilen siparişlerde aksama yaşanabileceği ve söz konusu teslimatların geç teslim edilebileceği sistenin birçok yerinde uyarı olarak yer alıyor. Yani bu tarihler içerisinde aldığınız ürünler ek olarak size 13 Şubat'a kadar olan yakınlık kadar gecikmişlik sağlayacak.

 

Çin'den ürünler nasıl geliyor?


Aliexpress'te pek çok kargo methodu mevcut. İsterseniz farklı ülkeler üzerinden de ürününüzü getirebilirsiniz. Ayrıca farklı fiyatlarla birlikte hızlı gelmesini sağlayabileceğiniz kargo şirketleri mevcut. Fiyatlar da yüksek olabiliyor. Ancak genelde kargolar ücretsiz olarak gemiyle geliyor. Takribi 14-21 gün sürüyor. PTT tarafından adrese teslim ediliyor.


aliexpress kargo

 

2019 Çin resmi tatilleri


ÇALIŞMA GÜNÜ**    Cymartesi 2 Şubat, 2019    
ÇALIŞMA GÜNÜ**    Pazar 3 Şubat, 2019
Chinese New Year’s Eve    Pazartesi 4 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Salı 5 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Çarşamba 6 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Perşembe 7 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Cuma 8 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Cymartesi 9 Şubat, 2019
Yeni Çin Yılı**    Pazar 10 Şubat, 2019
Sevgililer Günü*    Perşembe 14 Şubat, 2019
Lantern Festivali*    Salı 19 Şubat, 2019
Okul başlangıcı (Shanghai)    Çarşamba 20 Şubat, 2019
Eğitim yılının başlaması Pazar 24 Şubat, 2019





Çin yeni yılı nedir?


Çin Yeni Yılı, geleneksel Çin ay-güneş takviminin başında kutlanan önemli bir Çin festivalidir. Kutlamalar geleneksel olarak ilk günün önceki akşamından ilk ayın 15. günündeki Fener Festivali'ne kadar sürmektedir. Yeni yılın ilk günü 21 Ocak ile 20 Şubat tarihleri arasındaki yeni aya düşmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.