Ağustos ayı enflasyon oranı açıklandı! 2024 Ağustos ayı enflasyon oranı ne kadar oldu?

Ağustos ayı enflasyon oranı açıklandı! 2024 Ağustos ayı enflasyon oranı ne kadar oldu?
TÜİK tarafından her ay açıklanan Ağustos ayı tüketici enflasyonu duyuruldu. İşte Ağustos 2024 aylık enflasyon oranları...

TÜİK, her ay açıkladığı enflasyon rakamlarını bu ayda duyurdu. 2024 ağustos ayı enflasyon rakamları kamuoyuna açıklandı. Buna göre TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 senesi Ağustos ayında bir önceki aya göre %2,47, bir önceki senenin Aralık ayına göre ise yüzde 31,94, yine bir önceki senenin aynı ayına göre %51,97 ve toplamda on iki aylık ortalamalara göre %64,91 şeklinde gerçekleşti.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ TUTTU MU?

Uzmanların Ağustos ayına ilişkin ortalama beklentisi, Reuters ve AA Finans anketlerinde aylık %2,64 olarak ve senelik %52,2 seviyesinde gerçekleşmişti. Böylece aylık ve senelik enflasyon beklentilerin bir miktar daha altında olmuş oldu.

EĞİTİMDE ARTIŞ YAŞANDI


Bir önceki senenin aynı ayına göre en az artış gösteren grup da belli oldu. Buna göre ulaştırmada yüzde 28,96 ile en az artış yaşandı. Bunun yanı sıra, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise eğitim oldu. Eğitimde enflasyon yüzde 120,81 oldu.


Yine enerji, alkollü içkiler, işlenmemiş gıda ürünleri ve tütün ile altın dışında TÜFE'deki değişim, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,88 artış gösterdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.