2023 Asgari Ücret bugün açıklanıyor! Asgari ücret ne kadar olacak ve saat kaçta açıklanacak?

2023 Asgari Ücret bugün açıklanıyor! Asgari ücret ne kadar olacak ve saat kaçta açıklanacak?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3'üncü kez anlaşma sağlayamadığı toplantıların ardından sabırsız bekleyiş devam ediyor. Milyonlar gözünü bugüne çevirdi ve yeni sene için açıklanacak kararı bir an önce öğrenmek istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin açıklanacağı tarihi paylaştı. Peki, 2023 sgari ücret ne kadar olacak ve saat kaçta açıklanacak?

Milyonların gözü 20 Aralık'ta 3'üncüsü gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararlarındaydı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda taraflar rakam konusunda uzlaşıya varamazken,  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Atalay, "Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o mesele içinde olmayız" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, asgari ücretin açıklanacağı tarihi duyrudu.


ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI TARİH DUYURULDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan, "Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok konuyu gündemden çıkardık. Asgari ücretten EYT'ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. (22 Aralık) Bugün asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız." ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2023 yılında uygulanacak asgari ücret zammı, 22 Aralık 2022 Perşembe günü açıklanacak. Asgari ücretin, akşam saatlerine doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında işçi ve işverenlerle beraber açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti.


SON ŞEKLİ VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK'in üzerinde görüşmeler yaptığı asgari ücretle ilgili görüşmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a etraflı bir sunum yaptı.


BUGÜN 12.00'DE AÇIKLANACAK

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 12.00 civarında 2023 civarında yeni asgari ücret rakamını açıklanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.