2022 İnşaat metre kare fiyatı, 2023 inşaat metre kare fiyatı, ne kadar, karşılaştırma ve hesaplama robotu ?

2022 İnşaat metre kare fiyatı, 2023 inşaat metre kare fiyatı, ne kadar, karşılaştırma ve hesaplama robotu ?
Geçen 2022 yılından sonra tahmini inşaat maliyetleri ve anahtar teslim inşaat maliyetleri oldukça arttı. Ocak 2023'te maliyetleri etkileyen en önemli unsur yeni asgari ücret ve deprem oldu.

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Binalar, insanların yaşamlarını daha konforlu hale getiren ve aynı zamanda güvenliği sağlayan unsurlardır. İnsanların her şeyden beklentileri vardır, dolayısıyla yapıdan da belirli beklentileri vardır. Mimar, binaları insanların beklentilerine ve konforlarına göre düzenleyen kişidir. Bir mimar, mal sahibinin veya yüklenicinin isteklerine göre bir proje tasarlar. Mimaride en önemli unsur işlevsellik, konfor ve estetiğin yanı sıra mekan kullanımıdır. Bir bina projesi sonucunda, inşaat mühendisi projeyi yapısal olarak ortaya koyar. Binayı emniyete almak için gerekli hesaplamaları yapın ve çizin. Daha sonra diğer ihtiyaçlar için bir tesisat projesi çizilir ve proje şantiye alanına ilerlenir. Yüklenici, işi yapan ve işin ekonomikliğini ve kontrolünü sağlayan kişidir. Bunu göz önünde bulundurarak, bir binanın en önemli özelliği veya bir binaya dayatılan en önemli kriterdir. İşlevsellik, estetik, yapı, ekonomi. Bunların hepsi birbiriyle ilişkilidir. İnşaat maliyeti veya inşaat maliyeti, proje aşamasından şantiyeye, şantiyeden üretime, üretimden idareye kadar tüm bu işlerin tüm aşamalarındaki işçilik kalemleri, malzemeler, işleme ve diğer tüm maliyet kalemlerinin toplamını ifade eder. araç Bu maliyetlerin hesaplanmasına inşaat maliyet muhasebesi denir.

Güncel Kaba İnşaat Maliyeti Ne Kadar ?

İnşaat maliyetleri birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Kat sayısı, proje, imar planı vb. Kaba inşaat maliyetleri de birçok değişkene bağlı olarak değişmektedir.

2022 Kaba İnşaat Maliyetleri

  • 565 m³ C30 beton x 1.300 TL/m³ = 734.500 TL
  • 25 m³ Grobeton x 800 TL / m³ = 28.000 TL
  • 57 ton demir donatı x 13.500 = 770.000 TL
  • betonarme işleri için; 390.000 TL 
  • tuğla işleri 240.000 TL
  • çatı işleri 220.000 TL
  • diğer giderler 45.000 TL
  • 2022 Toplam Harcama : 427.500 TL

2023 Kaba İnşaat Maliyetleri

  • 565 m³ C30 beton x 1.460 TL/m³ = 825.000 TL (Hazır beton fiyatları - Şubat 2023)
  • 25 m³ Grobeton x 1.270 TL / m³ = 32.000 TL
  • 57 ton demir donatı x 16.000 = 912.000 TL (Nakliye ve indirme bedeli dahil edilerek birim fiyat yazılmıştır.)
  • 532.000 TL  betonarme işleri için
  • 304.000 TL tuğla işleri
  • 300.000 TL çatı işleri
  • 60.000 TL diğer giderler
  • 2023 Toplam Harcama : 2.965.000 TL

2023 İnşaat Metrekare Maliyeti Hesaplama

Metrekare Maliyeti Nedir ve Nasıl Hesaplanır ?

Maliyet hesaplamalarında malzeme veya uygulama birim fiyatları esas alınır. Birim maliyet, toplam maliyet tutarı hakkında bilgi verir. Her işte olduğu gibi inşaatın da malzemenin de bir birim fiyatı vardır. Bina maliyeti hesaplamaları genellikle metrekare bazında yapılır, bu nedenle bir binanın metrekare maliyeti en önemli faktördür. Geliştiriciler, ev satın alanlar ve yatırımcılar tarafından sıklıkla sorulan bir soru, inşaatın metrekare başına maliyetidir. Metrekare başına inşaat maliyeti, toplam inşaat maliyetinin toplam inşaat alanına oranıdır. Metrekare inşaat maliyetleri, kaba inşaat, ince inşaat ve diğer tüm maliyetlerin ortalamasını içerir. Metrekare inşaat maliyeti aslında ortalama bir maliyettir. Çünkü her metrekare için aynı maliyet geçerli değildir. Örneğin tek bir daire için metrekare maliyeti 3500 TL iken dubleks bir daire için 3000 TL olabilir. Bu fiyatlar yaklaşık fiyatlardır. Ancak, tarif etmek istediğiniz yapının her metrekaresi için metrekare maliyeti aynı değildir. Ancak inşaatın metrekare maliyeti genel inşaat maliyetleri hakkında bilgi vermektedir. 2023 yılında metrekare başına inşaat maliyetlerini ifade eden Bakanlık verileri dışında net bir fiyat vermek doğru değildir çünkü inşaat maliyet hesabı oldukça değişken bir hesaptır. Malzeme kalitesi, malzeme tercihi, karkas sistemi gibi faktörlere bağlı olarak maliyetler dalgalanmaktadır. Faktörler konut tipini, yerini, toprak tipini ve temel tipini içerir.

 Metrekare veya inşaat birim fiyatını belirlemek için bakanlığın verilerini kullanmanız veya kendiniz hesaplamanız gerekir. Binanın metrekare maliyetini, öncelikle inşa edilecek binanın alanını ve arsasını belirleyerek başlayın. Ardından taşınmazın durumunu ve imar durumunu araştıracağız. Daha sonra bir proje taslağı çizilir ve miktarlar hesaplanır. Miktara göre her bir yapı nesnesine ait ilave metrajlar hesaplanır ve bu uygulamalar için çevredeki işletmelerden fiyat alınır. Sadece uygulama fiyatı değil, malzeme fiyatı da taşınıyor. Daha sonra bunları kategorilere ayırın ve toplam maliyeti belirlemek için maliyetlendirin. Tüm bu işlemler çok zaman alıcıdır. Maliyetleri hızlı bir şekilde hesaplamanız ve  metrekare başına inşaat maliyetleri hakkında bilgi almanız gerekir. 

İnşaat Maliyeti Hesaplama Robotu İçin Tıklayın ...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum