2020 asgari ücret kaç lira? Vatandaştan tepki yağdı

2020 asgari ücret kaç lira? Vatandaştan tepki yağdı
Milyonlarca vatandaşın sabırsızlıkla bekleyip araştırdığı asgari ücret önerisi belli oldu. Buna göre asgari ücret kaç lira? sorusuna ilk ipucu geldi. İşte 2020 asgari ücreti ile ilgili detaylar...

Dar ve orta gelirli aileler başta olmak üzere milyonlarca kişinin bir an önce açıklanmasını beklediği 2020 asgari ücreti ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu, görüşmelerini sürdürdüğü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'una bir işçinin aylık giderlerini iletti. İstatistikler ağır ve orta işçiler olmak üzere ikiye ayrıldı. Peki asgari ücret kaç lira olacak? Detaylar haberimizde.
 


2020 asgari ücret kaç lira olacak?

Asgari ücret görüşmelerinde Türkiye İstatistik Kurumu, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi ve rakamı komisyona iletti. Komisyona iletilen rakam, ağır işler için 2 bin 331 TL oldu. Orta işler içinse 2 bin 86 TL olarak bildirildi. Bu limitler üzerinden asgari ücretlerin belirlenmesi bekleniyor.


Vatandaşlar tepki gösterdi

TÜİK'in ilettiği ücretlerin açıklanmasının ardından sosyal medyada büyük bir tepki oluştu. Hayat pahalılıkları ve geçim şartlarına göre yapılan zammı az bulan internet kullanıcıları binlerce mesaj yazarak limitin çok daha yukarı çekilmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.