YKS sonuçları açıklanıyor! 2023 Üniversite YKS sınav sonuçları erken açıklanır mı?

YKS sonuçları açıklanıyor! 2023 Üniversite YKS sınav sonuçları erken açıklanır mı?
Üniversite eğitimi hayali kuran binlerce adayın katıldığı sınav sürecinde, birinci aşama olan YKS sınavının sonuçlarının açıklanmasına çok az kaldı. Peki, "YKS sonuçları açıklanacak mı, ne zaman açıklanacak, yakında açıklanacak mı?"

YKS sınav sonucu için geri sayım hız kesmeden devam ediyor. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 17 ve 18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT oturumlarında yapıldı. "YKS sınav sonuçları açıklanacak mı? Ne zaman açıklanacak? Yakın zamanda açıklanacak mı?" YKS Sonuçları 2023 ve konuyla ilgili tüm güncel gelişmeler sorgulama ekranıdır. 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

f92c86cdf13ac3d8891cbede6209deec-640x640.jpg

2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim sınavları 17 ve 18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT oturumlarında gerçekleştirildi. Şimdi sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bekleniyor.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde sınav sonuçları açıklanacak...

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

Geçmiş test dönemleri nedeniyle ÖSYM, test sonuçlarını beklenenden daha erken açıklayabilir. Ancak bu konuda resmi bir açıklama yok.

ÜNİVERSİTE SINAV SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM sonuç ekranı (https://sonuc.osym.gov.tr/)
YDT, AYT ve TYT sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişilebilir ve ortaokul sonuçları ile birleştirilir. ÖSYM, puan türüne göre adaydan T.C. kimlik numarası ve şifresini içeren ayrıntılı sonuç belgeleri isteyecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.