Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak?

Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak?
Yine sınıf öğretmeni ve sınıf başkanı sınavları gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülke genelinde binlerce öğretmeni etkileyen bu konuda uygulamaya ne zaman ve nasıl başlanacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Necdet Oktay Apaydın - Konu öğretimi ve müdürlük sınavları ile ilgili araştırmalar başladı. Ülke genelinde binlerce öğretmen sınava giriyor. Branş öğretmenliği ve müdürlük pozisyonlarına ne zaman başlanacağı ve nasıl başvurulacağı sorularına cevap arıyorum.

Uzman Öğretim ve Lider Sınav Takvimi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çıraklık sınavı sürecinin 18 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. Sınav 30 Mayıs - 9 Haziran tarihleri ​​arasında kayıtlara açık olup, 19 Kasım'da yapılacaktır.

Özer, profesyonellerin ve okul müdürlerinin kıdemlerini düşürme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

"Süreç 18 Mayıs'ta başlıyor. Başvurular 30 Mayıs - 9 Haziran arasında alınıyor. Eğitimler 17 Temmuz - 8 Eylül arasında başlıyor. En az 180 saat, müdürler için 240 saat eğitim olacak ve sınav yapılacak." 19 Kasım'da. Sonuçlar geçen yıl olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklanacak. Şu anda konu eğitimi için başvurabilecek 91.601 aday var. Öğretmenlerimizin 10,60'ı yüksek lisans derecesine sahiptir ve bu nedenle sınavlardan muaftır. Ana pozisyon için 6.986 müstakbel başvuru var. Burada 11 doktoralı öğretmen var, dolayısıyla sınavlardan muaf tutuluyorlar. Yani yaklaşık 100.000 öğretmen bu süreçlerden tekrar geçecek.

5 yıl sonra uzman öğretmenlik

Bu süreçten zaten talepler aldık. Başlangıçta, uzman öğretmen olarak 10 yıllık mesleki deneyim gerekiyordu. Bunun beş yıla indirilmesi için çalışmalar tamamlandı. Öğretmenler 10 yıl beklemeden 5 yıl sonra konu öğretimi sürecine başlayabilirler. İkinci olarak, 20 yıl ve üzeri görev yapmış ve sınıf öğretmeni olan öğretmenler atanıncaya kadar 10 yıllık ödemesiz süreyi kaldıracağız. Yani bir konuyu öğreten kişi müdür olmak için 10 yıl beklemez. Bu yasal değişiklik için hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Yeni bir montaj oluşturulur oluşturulmaz, montaja gönderilir.

Geçici işçilerin çalışmalarına onay

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaklaşık 30.000 geçici işçi istihdam etmektedir. Bu memurlar 10 ay görev yapmış, Temmuz ve Ağustos aylarında görevden alınmış ve Eylül ayında tekrar göreve başlamıştır. Onlar için de anlaşma sağlandı. 11 ay 29 gün yani bir yıl çalışma yetkisi bakanlıklara verildi. Bütün bu işçilere 11 ay 29 gün çalışma izni veriyorum. Bu gibi durumlarda üniversitede geçici personel bulunmaktadır. 11 ay 29 gün çalışmak için de MEB izni gerekiyor. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede onaylayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.