Uzman isim açıkladı.. İşte lise geçiş sınavı tercihlerinde istediğin okulu seçmenin püf noktaları..

Uzman isim açıkladı.. İşte lise geçiş sınavı tercihlerinde istediğin okulu seçmenin püf noktaları..
LGS tercih süreci başladı. Adayların 19 Temmuz'a kadar tercih yapılması gerekiyor. Bu arada uzmanlar öğrencileri nereye gideceklerine karar verirken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Berrin Yeşiltepe - LGS sonuçları 3 Temmuz'da açıklanacak ve lise tercihi bugün başlayacak. Tercihlerin son günü 19 Temmuz. Uzmanlar, öğrencileri seçim sürecinde geride kalmamaları konusunda uyarıyor. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz aday adayları için beş öneri sunuyor.

LGS sonuçları açıklandı - bianet

1- Yüzdelik oranına dikkat edin

Doğru seçimi yapmak için yüzdelik dilimlere dayalı olmanız gerekir. MEB, okullara sınava girmeleri için 10 yol sunuyor. Örneğin, bir öğrenci 5. yüzdelik dilime aitse, 3. yüzdelik dilim ile 10. yüzdelik dilim arasında seçim yapabilirsiniz. İstek listesindeki 10 okuldan 3-4'ü %3 segmentinde, 4'ü mahalle okulu. Bunlardan son ikisi yüzdelik dilimlerinin biraz altındaysa, öğrenci maruz kalmaz. Stratejiniz mevcut bahsinizden %20 daha yüksek ve %30 daha düşük olmalıdır.

2- Kariyer planlamanıza göre tercih yapın

Seçtiğiniz okulda aldığınız eğitimin kariyer hedeflerinize uyup uymadığına bakın. Seçtiğiniz okul türüne göre 9-12. sınıflar için haftalık öğrenim ücreti tahsis tablosu için lütfen Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Disiplini Komisyonu sayfasını ziyaret edin.

LGS tercih kılavuzu yayımlandı! 2023 LGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl ve nereden yapılacak?

3- Gideceğiniz okulu iyi araştırın

Mümkünse, seçmek istediğiniz okulu araştırın ve bu konuda iyice araştırın. Okulu sosyal medyadan takip edebilir, okulla ilgili mezun ve öğrenci paylaşımlarını takip edebilirsiniz. Okul hakkında bildiğiniz her şey kararlarınızı daha doğru hale getirir.

4- Tercihiniz kariyer hedefinize uygun olsun

Bir öğrencinin hangi okula gideceğini seçmek çok önemlidir. Üniversitede fen bilimleri bölümüne gitmeyi düşünüyorsanız fen lisesini tercih etmeniz iyi bir fikir olacaktır. Bu yüzden gelecekte hangi konuyu okumak istediğinize karar verin ve buna göre seçim yapın.

5- Ulaşım imkanlarına dikkat edin

Özellikle büyük şehirlerde trafik koşulları dikkate alınmalıdır. Sırf canınız istiyor diye çok uzak bir bölgeyi seçmek doğru değil. Bu nedenle lokasyon olarak ulaşımı iyi olan bir okulu tercih etmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.