Polislik sınavı ne zaman 2023?

Polislik sınavı ne zaman 2023?
Polis olmaya hazırlanan adaylar sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Peki polislik sınavı ne zaman?

Polis olmak isteyen adaylar gözlerini resmi kurumlardan gelecek açıklamalara çevirdi. Adaylar için yapılan sınavlar hakkında detaylar araştırılıyor. Polis olmak için KPSS puanı, adayın sicili, boy ve kilosu gibi detaylar dikkate alınıyor. Polis memuru adaylarına eğitim; POMEM, PMYO, PAEM kurumları tarafından sağlanıyor. Peki polislik sınavı ne zaman 2023?

POLİSLİK SINAVI NE ZAMAN? POMEM SONUÇLARI BEKLENİYOR!

29. dönem POMEM alımları için mülakatlar ocak ayında tamamlandı. EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) bu sene 8 bin 160 erkek, 2 bin 240 kadın, ön lisans mezunlarından ise 800 erkek ve bin 800 kadın aday istihdam edecek. Mülakat aşamalarının tamamlanmasıyla gözler sonuçlara çevrildi. 100 puan üzerinden değerlendirileck sonuçlarda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak. 29. dönem POMEM sözlü sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların mart ayında belli olacağı öngörülüyor.

Ön sağlık aşaması ve fiziki yeterlilik etaplarını tamamlayan adaylar mülakata katılır. Sunum yapması istenen adayda kendini ifade edebilme, beden dili gibi becerilere dikkat edilir. Mülakatı başarıyla tamamlayabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

POLİS OLMAK İÇİN BOY VE KİLO SINIRI KAÇTIR?

Erkek polis adayları 167 cm'den kısa olmamalı. Kadın adaylar ise 162 cm'den kısa olmamalıdır. Bunun yanı sıra beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.

POLİS OLMA ŞARTLARI

Polis olmak için öncelikle T.C. vatandaşı olmak gerekiyor. Lise, ön lisans ya da bir lisans programını tamamlayan adayların POMEM ve KPSS baraj puanlarını geçmesi gerekiyor.

Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirlenen kuralları taşıyan 18 yaşını doldurmuş, 30 yaşını geçmemiş adaylar polis olabilir. Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak, ceza almamış olmak, silah taşıma açıcından bir engele sahip olmamak polis olma şartları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.