Özel eğitime sahip çıkın!

Özel eğitime sahip çıkın!
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, özel eğitim alması gereken engelli çocukların ihmal edildiğini söyledi. Demir, “Biz özel eğitimleri geliştiremedik. Bu işler 3-5 siyasetçinin eline bırakılacak işler değil. Lütfen özel eğitim veren kurumlara ve çocuklara sahip çıkın” dedi

Ankara Ticaret Odası'nın engelli çocuklara eğitim veren 33 kurum için düzenlediği toplantı epey ses getirdi. Toplantıya katılan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, engelli çocuklara özel eğitim veren kurumların ne yazık ki yalnız bırakıldığını söyledi. Özellikle derinleşen ekonomik kriz nedeniyle kendileri gibi birçok kurumun maddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu anlatan Demir, “Artan enflasyon ve maliyetler karşısında ayakta kalma gücümüz kalmadı. Devlet tarafından ihmal ediliyoruz” dedi.

3-5 siyasetçi eline bırakılmamalı
Engelli çocuklara eğitim veren kurumların önünün açılması gerektiğini anlatan Bahattin Demir, bu konuda siyasilere de yüklendi. Demir, “Her zam ayı veya ek bütçe çalışmalarında gidilmedik milletvekili, bakan, bürokrat siyasetçi bırakmıyoruz. Fakat özel gereksinimli çocuklarımızın bir türlü eğitim politikalarını geliştiremedik ya da geliştirmek için irade koyacak bürokrat, vekil ve bakan bulamadık. Bu konu da sorumluluk alan kişiler elbette oldu ama yeterli bir çalışma geliştirilemedi” diye konuştu.

Yetkililere seslendi
Bahattin Demir özel eğitimi çıkmaza sokan bazı uzmanlara ve öğretmenlere de ateş püskürdü. Demir, “Bazı kararlar verirken rehabilitasyon merkezlerini bir ticarethane düşüncesiyle karar değerlendirmeyin. Aklınızın merkezine karar vermeden önce özel gereksinimli çocukları alarak karar verin, ya da bu işi bırakın ehli olanlar gelip yapsın” dedi.

Nitelikli eğitim şart

Nitelikli eğitimin şart olduğunun da altını çizen Demir, “ Özel çocuklar için bir araya gelen derneklere kaç tane otizmli anne baba çocuklarına yeterli eğitimi aldıramadığı için yuvası dağılmış, kaç anne baba çocuklarını terk edip kaçmış veyahut kaç tane anne baba evlatlarını bakım merkezlerine yatırmak zorunda kalmış, özel çocukları topluma entegre etmenin yuvaları kurtarmanın tek bir yolu var oda çocukları kurtarmaya yetecek kadar nitelikli eğitimdir.
Nitelikli eğitimin yolu da nitelikli faaliyetlerdir. Nitelikli yönetmelik ve kanunlardır.
Özel çocukların eğitimleri değişimle dönüşüme müsait olan yönetmeliklerle uygulanmaktadır.
Oysa manevi anlam ve değeri yüksek olan eğitimlerin kanunla taçlanması gerekmektedir.
İvedilikle özel eğitimin kanunlaştırılması gerekmektedir. Kanunlaşmayan özel eğitim yönetmeliğiyle yönetilen bir eğitim sistemi art niyetli bir uzmanın ellerinde bulunduğumuz duruma gelmiştir. Kanunlaştırmak için artık somut adımlar atmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.