KYK burs kredi başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? İşte 2024 KYK burs kredi başvuru ekranı!

KYK burs kredi başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? İşte 2024 KYK burs kredi başvuru ekranı!
İlgiyle takip edilen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları başladı. Öğrenciler başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. Peki KYK burs kredi başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? İşte 2024 KYK burs kredi başvuru ekranı...

Üniversite eğitim döneminin başlamasıyla birlikte KYK burs başvuruları sorgulanmaya başlandı. Geçtiğimiz sene Ekim ayında başlayan burs başvuruları, bu sene yine Ekim ayında başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs başvurularına ilişkin duyuru yayınlandı. İşte 2024 KYK burs/kredi başvuru ekranı...


2024 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?


KYK burs başvuruları 8 Ekim'de başladı. Değerlendirme sonucunda burs ya da kredi hak eden öğrencilerin yapacakları işlemler sonuç açıklama sayfasında detaylı olarak yer alıyor. Öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmekte.

Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ise ödeme gerçekleştirilmemekte.

kredi-11.jpg
KYK burs başvuruları 8 Ekim'de başladı.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almalı. Ya da diğer e-devlet giriş yöntemlerinden herhangi birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmekte.

Başvuru esnasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler aracılığıyla karşılaştırılarak teyit edilmekte.

Yapılan değerlendirme sonrasında ise bütçe durumuna göre belirlenmiş olan sayıda öğrenciye burs verilmekte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.