İlk tercihler sona erdi: DGS ek tercihleri ne zaman?

İlk tercihler sona erdi: DGS ek tercihleri ne zaman?
ÖSYM tarafından 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. Gelişme sonrası "DGS ek tercihler ne zaman?" sorusu merak edilmeye başlandı. İşte DGS ek tercih takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senelik meslek yüksekokulu eğitimlerini toplamda 4 yıllık lisans programlarında tamamlayarak devam ettirmek isteyenler için düzenlenen 2024 Dikey Geçiş Sınavı tercih süreci sona erdi. Gelişme sonrası ek tercih takvimi araştırılıp sorgulanmaya başlandı.

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


DGS yerleştirme sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 7 Ekim tarihine dek gerçekleştirilmiş olacak. Bu bilgiler doğrultusunda kayıt yaptırmayan öğrencilerin belirleneceği boş kontenjanların ilanı sonrasında ise ek tercihler başlayacak.

Bir önceki sene DGS yerleştirme sonuçları 11 Eylül 2023 tarihinde ilan edilmişti. Ayrıca, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ise ilgiyle takip edilen ek yerleştirme sürecine başlanmıştı.

Bu sebeple 2024 yılı ek tercih takviminin bu sene Ekim ayının ortasına dek açıklanması öngörülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.