AÖL sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖL sonuç sorgulama ekranı

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖL sonuç sorgulama ekranı
MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023 sınavlarının açıklanma tarihi adaylar tarafından merakla bekleniyor. İşte AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı 2023…

Fatma Müge Yücetürk - Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Sınavının açıklanma tarihi yaklaştıkça adayların heyecanlı bekleyişleri de sürüyor. 24 - 30 Nisan 2023 tarihleri arasında online olarak düzenlenen Açık Lise 2023 sınavlarına katılan adaylar, sonuçların yayınlanacağı tarihi araştırıyor. AÖL 2023 sonuç sorgulama ekranı da en çok soruşturulan konular arasında yer alıyor. Peki AÖL 2023 sonuçları açıklandı mı? 2023 AÖL sonuçları nerede yayınlanıyor? AÖL 2023 sınav sonuç sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? Adaylar tarafından merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizler için bir araya getirdik..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi AÖL 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları, 2023 yılının Nisan ayının son haftasında gerçekleştirildi. Online olarak internet üzerinden yapılan sınavlara katılım gösteren adaylar, sürecin tamamlanmasının ardından sonuçları beklemeye başladı. AÖL 2023 2. Dönem sınavlarının sonuçlarının açıklanacağı tarihin 8 - 14 Mayıs arasında olması bekleniyor. Her yıl düzenlenen açık lise sınavlarının sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde açıklandığını bilen adaylar, bu tarihler üzerine yoğunlaştı. Ancak konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama yapılmadı.

11 Mayıs 2023 Perşembe günü henüz AÖL 2023 2. Dönem sınav sonuçları açıklanmazken, sonuçlar açıklandığı anda haberimiz güncellenecektir.

AÖL 2023 sonuçları nerede yayınlanıyor?

Nisan ayında AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılan AÖL sınavlarının sonuçları yine aynı sistem üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar, Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi’ne T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını sorgulama imkanı elde edecek.

2023 AÖL sınavı

AÖL 2023 2. dönem sınavlarının sonuç değerlendirmeleri 100 puan üzerinden gerçekleştirilecek. Her soru eşit puan ağırlığına sahip olurken sadece doğru cevaplar dikkate alınacak. Her doğru cevap 5 puan olacak. Açık Lise 2023 sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin verileri ise açıklanmayacak.

AÖL 2023 geçme notu kaç?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında 100'lük puanlama sistemi uygulandığından bir dersten başarılı olmak için en az 45 puan alınması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.