ALES sonuçları açıklandı mı 2023? 2023 ÖSYM ALES sonuç sorgulama ekranı

ALES sonuçları açıklandı mı 2023? 2023 ÖSYM ALES sonuç sorgulama ekranı
ALES sınavı sonuçları pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. İşte ALES 2023 sonuç sorgulama ekranı..

Fatma Müge Yücetürk - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklanıyor. ÖSYM ALES 2023 sonuçları ne zaman açıklanıyor? ALES sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanıyor?

Üniversite mezunlarının yüksek lisans eğitimlerine devam edebilmek için girdikleri ALES sınavının 2023 yılı sonuçları açıklanıyor. Sınava katılım gösteren adaylar, sonuçların ne zaman ve saat kaçta yayınlanacağını merak bekleniyor. İşte ALES 2023 sınav sonuç sorgulama ekranı…

ALES 2023 sınav sonuçları saat kaçta açıklandı?

ALES/1 2023 sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 16 Nisan tarihinde düzenlenen sınavın sonuçları 2023 ALES sınav takvimi doğrultusunda 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü adaylara sunuldu. Çarşamba sabahı saat 10.00 itibarıyla duyurulan sonuçlar üzerine sınava katılan adaylar aldıklarını puanı öğrenebilme imkanına erişti.

ALES/1 2023 sınav sonuçları nerede yayınlandı?

ALES 2023 sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. T.C. ve Y.U kimlik numarası ve şifreleri aracılığı ile sonuç sorgulama ekranına erişebiliyor. Aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de sonuçlara ulaşılabiliyor.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, ALES 2023 sınav sonuç belgesi basılı olarak tebliğ edilmeyecek ve adaylara posta yolu ile gönderilmeyecek. İnternet ALES 2023 sonuç sorgulama ekranındaki bilgiler tebliğ hükmü taşıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.