ALES 3 başvurusu ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 3 sınavı ne zaman ve başvurusu nasıl yapılır?

ALES 3 başvurusu ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 3 sınavı ne zaman ve başvurusu nasıl yapılır?
Senenin son ALES sınavı için hazırlıklar başladı. Pek çok kişi "ALES 3 ne zaman?" sorusunun yanıtını merak ediyor. ALES/3 başvuru ücreti de merak edilenler arasında yer alıyor. Peki ALES 3 başvurusu ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

ALES hakkında başvuru tarihleri ve diğer detaylar merak ediliyor. 2024 - 2025 Akademik Yılı Güz döneminde yüksek lisans ve doktoraya başvurmak isteyen öğrenciler merak içerisinde "ALES/3 başvuruları ve sınav tarihi ne zaman? " sorusunu sorguluyor.

Ayrıca sorgulanan tarihler ÖSYM tarafından kamuoyunun erişimine de açıldı. Peki, ALES/3 başvuruları ne zaman?


ALES/3 BAŞVURULARI NE ZAMAN?


Ales 3 başvuruları 1- 9 Ekim 2024 tarihleri arasında alınmış olacak. Ayrıca geç başvuru günü ise 16 Ekim saat 23:59'a dek sürecek. Söz konusu adaylar ALES başvurularını ÖSYM'nin AİS ekranından ya da mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.


ALES/3 SINAVI NE ZAMAN?


ÖSYM 2024 sınav takvimine göre ALES sınavının yapılacağı gün de ilan edildi. ALES sınavı 2024-ALES/3 17 Kasım tarihinde düzenlenecek.


ALES 3 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?


ALES 1 ve 2 oturumları için başvuru ücreti 490 TL şeklinde belirlenmişti. ALES 3 sınavı için de katılanlardan aynı ücretin alınması beklenmekte.

Fakat henüz resmi duyuru yapılmadı.


ALES 3 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


ALES 3 sonuçlarının ÖSYM takvimine göre ilan edileceği tarih de belli oldu. Sonuçlar 6 Aralık 2024 tarihinde ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.