Adım adım LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler! İşte bu hatayı yapanların tercihleri iptal oluyor..

Adım adım LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler! İşte bu hatayı yapanların tercihleri iptal oluyor..
LGS tercih süreci başladı. Adaylar 19 Temmuz'a kadar tercih yapabilecek. Öte yandan uzmanlar, lise tercihi yaparken öğrencileri geride bırakmamaları konusunda uyarıyor. Doğru tercih yapmanın yolları nelerdir, nasıl tercih yapılır ?

Berrin Yeşiltepe - Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile Anadolu teknik ve meslek liseleri, Anadolu'daki mühendislik programlarına göre merkezi sınav not üstünlüğüne göre önceliklendirilecek. Öğrenciler, giriş sınavı ile öğrenci alan okullar listesinden en fazla 10 okul tercih edebilecek.

Yerleştirme, üstün puanlara dayalı tercihe dayalı olarak, merkezi bir sınavla öğrenci alan okulların belirli bir kontenjanı dahilinde olacaktır.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav sonuçlarının eşit olması durumunda 8., 7. ve 6. sınıflarda Akademik Başarı Puanı (OBP), Yıl Sonu Performans Puanı (YBP) üstün, Gereksiz yere 8. sınıfta devamsızlık sayısının az olması, önceliklendirme ve yerleştirme öğrencinin doğum tarihinden küçük olmasına göre yapılacaktır.

ÖSYM) LGS tercihleri tarihi! LGS tercih kesin tarihi

TÜM ÖĞRENCİLER YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ YAPACAK

Sınava giriş yapan ve merkezi sınav puanına sahip tüm öğrenciler dahil olmak üzere yerel yerleştirme okullarını seçmeleri gerekmektedir. Yerel olarak düzenlenen kabul okullarının taranmasına öncelik verilmeden, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve yurtlu okullar açılmayacak.

Özel liseler ile yetenek sınavı ile öğrenci alan okullarda kesin kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler tercih yapamayacaklardır.

Öğrenci; Öğrenciler üç gruptan birini seçebilecek: merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullar ve yatılı okullar.

Merkezi sınavı geçemeyen öğrenciler iki grup arasında seçim yapabilecekler: yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullar ve yatılı okullar.

LGS sonuçları açıklandı (Lise tercihleri ne zaman başlayacak?) - Son Dakika Eğitim Haberleri | NTV Haber

TERCİH YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BAZI MADDELER

  • Kariyer hedefinizi göz önünde bulundurun
  • Tercih edeceğiniz okulu iyi araştırın
  • Ulaşım olanaklarına dikkat edin
  • Eğitim sistemine, öğrencilerine dikkat edin

İLK EKRAN YEREL YERLEŞTİRME İÇİN AÇILACAK

Öğrenciler öncelikle alan yerleştirme için öğrenci alacakları ekrandan bir okul seçerler. Öğrenciler yerel yerleştirme tercihi kayıt bölümünden ilk 3 okulu seçtikleri sürece en fazla 5 okul seçebilirler.

Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçebilirsiniz (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi).

Yerel yönlendirmeler yoluyla öğrenci kabul eden okulları seçen öğrenciler. İsteğinize göre Ulusal Merkez Sınavı kabul eden okullar listesinden 10 adede kadar, yurtlu okullar listesinden 5 adede kadar olmak üzere toplam 20 okul seçebilirsiniz.

Yerel Yerleştirme Ayarları ekranındaki "Yeşil", öğrencinin adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulu gösterir. “Mavi” bitişik kayıt bölgelerindeki okulları gösterir. "Kırmızı" renk, diğer eyalet içi ve eyalet dışı kayıt alanlarında bulunan okulları gösterir.

SONUÇLAR 24 TEMMUZ`DA AÇIKLANACAK

Yükseköğretim Kurumları Öncelik ve Yerleştirme Takvimine göre özel yükseköğretim kurumları ile yeterlik sınavı ile kabul edilen okulların kayıt işlemleri 26 Haziran-19 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Özel bir kurumda kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler ayarlar ekranını açmayacaktır. Öğrenciler öncelik süresi içinde kayıtlarını iptal etmeyi tercih edebilirler.
Yerleştirme sonuçları ve bedava oranlar 24 Temmuz'da meb.gov.tr ​​adresinde açıklanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.