2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs, kredi başvuru sonuçları ilan tarihi

2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs, kredi başvuru sonuçları ilan tarihi
İlk kez burs başvurusu yapan ve başvuru değerlendirmelerinin tamamlanmasını bekleyen öğrenciler "KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki 2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024-2025 KYK burs sonuçlarının ilan edileceği tarih hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. KYK burs başvuruları 8-13 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. Şimdi ise gözler GSB tarafından yapılacak sonuç açıklamasına çevrilmiş durumda. Peki 2024 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?


KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


KYK burs ve kredi başvuruları, 8-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmiş ve e-Devlet üzerinden yapılmıştı. Geçtiğimiz sene KYK burs başvuruları yine Ekim ayında başlamıştı. Sonuçların ilan tarihi ise Kasım olmuştu.

Geçtiğimiz sene gibi bu sene de 2024-2025 KYK burs başvuru sonuçlarının Kasım ayının sonlarına doğru açıklanması beklenmekte.


2024 KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?


KYK burslarının yatacağı tarih de merak konusu oldu. İlk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim senesinin başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Ayrıca bu öğrenciler ödemelerini, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında almaktadır.

kredi222.png
KYK burs sonuçlarının Kasım ayının sonlarında açıklanması bekleniyor.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifreler vasıtasıyla internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de bilmiş olacaklar. Yine bankamatik kartları ise bankadan temin edilebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.