2023 Uzman öğretmenlik başvuru ekranı erişime açıldı mı, ne zaman açılacak ?

2023 Uzman öğretmenlik başvuru ekranı  erişime açıldı mı, ne zaman açılacak ?
Bir öğretmenlik kariyerinin aşamalarını test etmek için planlanan tarih geldi. MEB takvimi kapsamında Uzmanlık ve Başöğretmenlik sınavları için kayıt tarihleri ​​açıklandı. Başvurular alınmaya başlandı. Uzman öğretmenler için başvuru koşulları gündemde.

Müge Yücetürk - Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav başvurularının ne zaman başlayacağı ve ne zaman başlayacağı sorularına cevap aranır. MEB'in açıklaması izleniyor. Kasım ayında yapılacak olan sınav için başvurular sonuçlandırılıyor. Sınav başvuru süreci Kariyer basamakları gündemde. 2023 Başvuru ekranları ve uzman öğretmen talepleri arama geçmişinde yer almaktadır. Bakan Mahmut Özer'in bu konudaki açıklaması izleniyor. Peki, İyi Öğretmen sınavına kayıt prosedürü nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz..

Başvurular başladı !

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Öğretmenlik Kariyer Aşamaları sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını 30 Mayıs - 9 Haziran tarihleri ​​arasında yapacaklar.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra 17 Temmuz – 8 Eylül tarihleri ​​arasında uzman öğretmenlik eğitimi, 17 Temmuz – 18 Eylül tarihleri ​​arasında ise okul liderliği eğitimleri gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarından eğitim programına başvuran öğretmen ve uzman öğretmenlerin gerekli şartları sağlayıp sağlamadığı il değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve uzman öğretmenlerin başvuruları, milli eğitim kurulu, özel eğitim kurumları genel müdürlüğü ile koordineli olarak bölüm veya il düzeyinde milli eğitim kurulu tarafından onaylanacak.

Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman ?

Kariyer Merdiveni Yükseltme Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacaktır. Sonuçlar 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde adaylarla paylaşılacaktır.

Uzman Öğretmenlik başvurusu ne zaman yapılır ?

Bakanlığa bağlı tüm resmî eğitim kurumlarda ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler, eğitim programına https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.