2023 MSÜ tercih sonuçları açıklandı!

2023 MSÜ tercih sonuçları açıklandı!
Savunma Akademisi 1. kademesini başarıyla tamamlayan adaylar, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Kara, Hava ve Donanma Akademisi'nde bir erkek ve kız öğrenci. Astsubay Okuluna sadece erkek öğrenciler kabul edilmektedir.

Necdet Oktay Apaydın - MSÜ 2023 Seçim Sonuçları | Milli Savunma Koleji tarafından hazırlanan sınavlarda başarılı olan adaylar 3-25 Mayıs tarihlerinde öncelik süresinin bitmesini bekliyorlar. Donanma, Ordu ve Hava Kolejleri ve Ulusal Savunma Koleji Enlisted Koleji sadece erkek öğrencilerdir ve erkek ve kadın adaylar için farklı standartlara ve değerlendirmelere sahiptir. Peki MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu sonuçları açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

29 Mayıs'ta sona eren MSÜ Tercih sonuçlarını açıklayan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl, MSÜ'nün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Akademisi tercih puanları 20 Haziran'da adaylara açıklandı. Milli Savunma Akademisi, sonuçların bu yıl 20 Haziran'da açıklandığını duyurdu.

MSÜ tercih sonuçlarına nasıl bakılır ?

Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ) Geçiş Yapan Öğrenciler İçin İstenilen Sonuçlar:
//personeltemin.msb.gov.tr/ internet sitesinden ulaşılabilir. Harp Okulu ve Meslek Yüksekokulu yerleştirme için ayrı ayrı değerlendirilir. Uygun görülen adayların Harp Okuluna yerleşme ve intibak eğitimlerine katılma istekleri dikkate alınmaz. Adaylar, öncelik ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıralaması dikkate alınarak “Yerleştirme Süreci” kapsamında yerleştirilir. Adaylar sınav sonuçlarını teslim edebilirler. Kimlik numarası, şifre, ÖSYM https:
//sonuc.osym.gov.tri web adresinden ve ÖSYM mobil uygulamasından öğrenilebilir. Sonuçlar adaylara gönderilmez.

0x0-msu-tercih-sonuclari-2023-msu-kara-hava-deniz-harp-okulu-tercih-sonucu-ne-zaman-aciklanacak-kho-dho-hho-kadin-1687172157732.jpeg

Yerleştirme süreci nasıl olacak ?

“Ek yerleştirme” prosedüründe, tercih önceliği ne olursa olsun, adaylardan belirlenen zamanda uyum eğitimini tamamlamaları istenecek ve varsa eksik okul kapasitesine uygun okula yerleştirilecektir. Antrenmanlar ve belirli bir zamanda başlayan antrenmanlar. Harp Okulu ve Önlisans adayları, Harp Okulu tercih sırası kendilerine geldiğinde geçiş yapamazlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.